Σε καλό timing για τον Γ. Παπαναστασίου η ποδηλατάδα των δημάρχων

Ποδηλατάδα στο κέντρο της Αθήνας διοργάνωσε σήμερα η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Στην Πλατεία Κοτζιά, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, υποδέχτηκε με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, Δημάρχους από όλη την Ελλάδα αλλά και τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη, που ήρθε για να τιμήσει την εκδήλωση και να ανακοινώσει μια σειρά από κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν μεταξύ άλλων τη δημιουργία δύο ποδηλατόδρομων στην Αθήνα, καθώς και την παροχή «οικολογικού μπόνους» για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ηλεκτρικών ποδηλάτων. Οι Δήμαρχοι με τα ποδήλατά τους ξεκίνησαν από το Δημαρχείο της Αθήνας, μέσω Αθηνάς έφτασαν την Ομόνοια, ανέβηκαν τη Σταδίου, πέρασαν από την Πλατεία Συντάγματος, μέσω Φιλελλήνων βγήκαν στην Αμαλίας και κατέληξαν στην είσοδο του Εθνικού Κήπου.

Παρών στην εκδήλωση και… καβάλα στο ποδήλατο και ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, που τυγχάνει και Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ. Σε μια συγκυρία αρκετά ευνοϊκή για τον ίδιο… Μια μόλις ημέρα μετά την υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων, που εγκατασταθούν το Σεπτέμβριο στο κέντρο του Αγρινίου. Όμως ο δήμος Αγρινίου δεν σταματά εκεί. Η δημοτική αρχή του Γ. Παπαναστασίου έχει επικαιροποιήσει τη μελέτη, που υπήρχε από την περίοδο Μοσχολιού, αναφορικά με τον ποδηλατόδρομο στην περιοχή του Άη Γιάννη Ριγανά και αφού πλέον δεν υπάρχει η εμπλοκή με το έργο «Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης» του Υπ. Υποδομών, η πρόταση αυτή αναμένεται σύντομα να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας. Καλές οι συμβολικές ποδηλατάδες, αλλά ο δήμαρχος Αγρινίου φαίνεται πως κοιτάει και την ουσία…