Η παραίτηση Σπηλιόπουλου και η αποτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ που ξεχάστηκε

Τη παραίτηση του Κώστα Σπηλιόπουλου από τον ΟΣΕ σχολίασε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Υποδομών του κόμματος Γιώργος Βαρεμένος.

«Ο παραιτηθείς Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Σπηλιόπουλος, δήλωσε ότι οδηγήθηκε στην έξοδο διότι “δεν κατέστη δυνατή η οποιαδήποτε παραγωγική συνεργασία με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή”» σημειώνει ο Γ. Βαρεμένος και αναρωτιέται με νόημα «γιατί όμως; Απ’ την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η συνεργασία ήταν εξόχως παραγωγική: Απετράπη η εκλογή Κατσιφάρα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ματαιώθηκε η υπογειοποίηση ου τραίνου στην Πάτρα. Έμενε και κάτι άλλο για να είναι η συνεργασία παραγωγική;»

Φυσικά δεν προκαλεί εντύπωση που ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί την εκτίμηση πως ο Κ. Σπηλιόπουλος «συνεργάστηκε» με τη ΝΔ για την «εκθρόνιση» του Απόστολου Κατσιφάρα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ωστόσο, αν ανατρέξουμε στα όσα συνέβησαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως κάνει ο Γιώργος Βαρεμένος, θα αναρωτηθούμε πρώτα από όλα τι απέγινε εκείνη η αποτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογικές του συνεργασίες… και χάθηκε και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους καταποντίστηκαν.