Παναιτωλικός: Η ιστορία συνεχίζεται με τον Κωνσταντόπουλο junior

Ο γιος του Κώστα Κωνσταντόπουλου που είναι ρέκορντμαν συμμετοχών στα «καναρίνια», υπέγραψε τετραετές επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «κυανοκίτρινους»

Ιδιαίτερη είναι η σημερινή ημέρα για τον Παναιτωλικό και στο πρόσωπο του Απόστολου Κωνσταντόπουλου γράφεται ιστορία. Αρχικά να πούμε πως ο νεαρός στόπερ κάνει εδώ και καιρό προπονήσεις με τους «μεγάλους», αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις και για αυτό υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τα «καναρίνια», διάρκειας μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Ετσι θα αποτελέσει ακόμη ένα πρότζεκτ των ακαδημιών της ομάδας, που τα τελευταία χρόνια «τροφοδοτεί» την ανδρική.

Την ίδια στιγμή όμως η παραπάνω κίνηση δίνει το έναυσμα να ειπωθεί πως η ιστορία… συνεχίζεται. Ο μικρός ξέχωρα από το γεγονός πως έγινε ο πρώτος επαγγελματίας του συλλόγου που έχει γεννηθεί το 2002, κουβαλά και ένα «βαρύ» όνομα. Είναι ο γιος του Κώστα Κωνσταντόπουλου, που είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών με τη «κυανοκίτρινη» φανέλα. Ούτε 100, ούτε 300, αλλά 421 κατέγραψε μέχρι που το 2007 κρέμασε τα παπούτσια του και βραβεύτηκε από τον Φώτη Κωστούλα, έχοντας μάλιστα εκείνη την ημέρα στο πλάι του τον μόλις 5 ετών Απόστολο. Ετσι στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας έγιναν οι πρώτοι πατέρας και γιος που ήταν επαγγελματίες στον Παναιτωλικό, επίτευγμα σπάνιο αλλά και σημαδιακό. Στην Κωστούλα εποχή έκλεισε ένας κύκλος και μερικά χρόνια μετά άνοιξε ο επόμενος.
Διεθνής με τις Εθνικές Παίδων και Νέων, ο Κωνσταντόπουλος δείχνει έτοιμος να βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του, ενώ ας μην ξεχνάμε πως η οικογένειά του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα «καναρίνια». Ανιψιός των Χρήστου Λάιου και Χρήστου Βασιλείου που επίσης έχουν παίξει για χρόνια μπάλα στον Παναιτωλικό, σήμερα 5 Ιουνίου δύναται να ειπωθεί πως η ιστορία… συνεχίζεται και απομένει να δούμε αν θα ξαναγραφτεί.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το 2007 ο Κώστας Κωνσταντόπουλος «κρεμάει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και περνάει στην ιστορία του Παναιτωλικού ως ο μοναδικός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών που ξεπέρασε τις 400 συμμετοχές. Είναι επίσης ο μοναδικός που αγωνίστηκε 18 χρόνια στην ομάδα, φορώντας τη φανέλα με τον Τίτορμο στο στήθος σε 421 επίσημους αγώνες.

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός τον τιμάει τον Μάιο του 2007 στον αποχαιρετιστήριο αγώνα του, τον οποίο παρακολουθεί και ο γιος του Απόστολος (φωτο αριστερά), γεννημένος στις 2.8.2002.
Τον επόμενο χρόνο ο μικρός εντάσσεται στην Ακαδημία του Παναιτωλικού και ανεβαίνει όλη την κλίμακα των ηλικιακών ομάδων. Εφέτος αγωνίστηκε στην Κ19, ενώ συμμετέχει στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας. Παράλληλα αγωνίζεται στις Εθνικές ομάδες Παίδων και Νέων.
Ο Απόστολος Κωνσταντόπουλος υπέγραψε σήμερα επαγγελματικό συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με τον Παναιτωλικό. Η ιστορία συνεχίζεται…