Ξάνθη – Παναιτωλικός 1-1: Με ήρωα τον Φερνάντεθ ο Παναιτωλικός

Η Ξάνθη έχασε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες, αλλά η συγκλονιστική εμφάνιση του Φερνάντεθ που έπιασε ένα από τα δύο πέναλτι (του Κάστρο) και έκανε μια απίθανη επέμβαση στο 98′, κράτησε όρθιο τον Παναιτωλικό (1-1) στη μάχη της παραμονής. Ο Τζουρίτσκοβιτς άνοιξε το σκορ, ο Μπαϊροβιτς ισοφάρισε με απευθείας φάουλ! Με 10 οι γηπεδούχοι από το 68′.

Οι γηπεδούχοι θα φτιάξουν την πρώτη τους ευκαιρία μόλις στο 26ο δευτερόλεπτο με τον Μπαριέντος να περνάει κάθετα την μπάλα στον Κάστρο αυτός δεν πιάνει το σουτ, αλλά η μπάλα στρώνεται στον Ντουρίτσκοβιτς που σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι είχαν καταγράψει ήδη τρεις καλές στιγμές, με τον Μπαριέντος να χάνει άλλη μια πολύ ευκαιρία στο 3ο λεπτό, ενώ στο 7ο λεπτό ο Μπαριέντος βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, με τον Μαλή να σώζει την ομάδα του, βάζοντας το σώμα του.

Η Ξάνθη παρότι δεν είχε την ίδια συχνότητα στις επισκέψεις της μετά το πρώτο δεκάλεπτο, εξακολουθούσε να έχει τα ηνία του παιχνιδιού, αλλά χρειάστηκε να φτάσουμε στο 35’ και να υπάρξει νέο μπαράζ ευκαιριών με τον Κοβάτσεβιτς να σουτάρει στο 35’ και τον Φερνάντεθ να μπλοκάρει. Στο ίδιο λεπτό ο Ντε Αμορίμ από ωραία πάσα του Κάστρο θα πατήσει περιοχή και θα σουτάρει αλλά η μπάλα θα φύγει έξω. Ο Φερνάντεθ θα κάνει μια υπέροχη επέμβαση σε σουτ του Αμορίμ στο 40’ ενώ στο 41’ η μπάλα θα φύγει λίγο έξω μετά από κεφαλιά του Κάστρο.

Ο Παναιτωλικός θέλησε να κάνει αισθητή την παρουσία του επιθετικά με κάποιες επικίνδυνες επιθέσεις προς το τέλος του πρώτου μέρους, ωστόσο στο φινάλε του ημιχρόνου, η Ξάνθη θα χάσει την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μαλής θα υποπέσει σε πέναλτι πάνω στον Κάστρο, ο οποίος το εκτέλεσε, για να κρατήσει το μηδέν με το σώμα ο Φερνάντεθ και να πάνε έτσι ισόπαλες, χωρίς τέρματα, οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο 51’ ο Παναιτωλικός από γύρισμα του Μουνιέ και τσαφ του Λισγάρα θα έχει την καλύτερη του ευκαιρία στο ματς με τον Τσιγγάρα να βλέπει να του στρώνεται η μπάλα ιδανικά, αλλά να θέλει να σουτάρει με δύναμη πάνω στον Άμπαντ που απέκρουσε. Στο 57’ ο Ντάλσιο θα βρει τον Ντε Αμορίμ λίγο μέσα από την περιοχή. Μετά από πεντάλεπτη εξέταση δόθηκε το 2ο πέναλτι στην Ξάνθη, για να φανεί ψύχραιμος και εύστοχος αυτή τη φορά ο Ντουρίτσκοβιτς και να γράψει το 1-0.

Πάνω που η Ξάνθη, είχε πάρει το πολυπόθητο προβάδισμα και έψαχνε ένα δεύτερο γκολ για να κλειδώσει το παιχνίδι, ο Κάστρο έκανε τη ζωή των γηπεδούχων δύσκολη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ πήγε πολύ επικίνδυνα με το πόδι στο πρόσωπο του Φερνάντεθ για να πάρει την απευθείας κόκκινη από τον Διαμαντόπουλο. Τελικά στο 82’ ο Παναιτωλικός κατάφερε με μια στημένη μπάλα να αξιοποιήσει το αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού μετά από ένα φάουλ του κέρδισε ο Μπαϊροβιτς από τον Λισγάρα, ο ίδιος ο Σουηδός με απευθείας εκτέλεση έφερε το παιχνίδια στα ίσια για το 1-1.

Η Ξάνθη ξαναβγήκε στο προσκήνιο και στις καθυστερήσεις είχε μεγάλες φάσεις με τον Φοσέ στο 90+1’ με τον Στάρτζεον στο 90+3’ ενώ στο 90+8’ ο Φερνάντεθ με το πόδι απέκρουσε το σουτ του Πορτογάλου.

Οι συνθέσεις:
Ξάνθη: Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Τερκί, Κοβάτσεβιτς (90’ Φασίδης), Ντουρίτσκοβιτς (77’ Στάρτζεον), Ντε Αμορίμ (77’ Φοσέ), Μπαριέντος (90’ Μουλέν), Κάστρο
Παναιτωλικός: Φερνάντεθ, Τσιγγάρας (81’ Μπαϊροβιτς), Λιάβας, Μαλής, Κέβιν, Ντάλσιο, Ντίας, Μουνιέ, Ρόσα, Άλβαρεζ (70’ Ντουάρτε), Ντάουντα