Το «πάτημα» του ΣΥΡΙΖΑ με την ελιά Καλαμών

Δεν ξέρω πως αντιμετώπισαν οι αλιείς του Μεσολογγίου τον Αλέξη Τσίπρα. Αν δηλαδή τα όσα έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τους αλιείς μπορούν σήμερα να δώσουν το «πάτημα» στον Αλέξη Τσίπρα να έχει περισσότερο ευήκοα ώτα απέναντί του, όμως σίγουρα οι ελαιοπαραγωγοί στο Χαλίκι θα είδαν με καλύτερο μάτι το αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τον απλούστατο λόγο ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον τόλμησε να υλοποιήσει ένα χρόνιο αίτημα των ελαιοπαραγωγών της περιοχής. Η ένταξη της ελιάς Καλαμών στο Εθνικό Κατάλογο, φυσικά δεν ήταν ένα «ρουσφέτι» προς την Αιτωλοακαρνανία, αλλά μία απόφαση σημαντική για την ελληνική οικονομία συνολικά. Μια απόφαση που δίνει στο προϊόν των παραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας, της Φθιώτιδας και άλλων περιοχών της χώρας που παράγουν την ποικιλία Καλαμών, την προστιθέμενη αξία που έχει η ποιότητά του και είναι εφάμιλλη με το ΠΟΠ της Καλαμάτας.

Αυτή την απόφαση πρέπει και η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να την υπερασπιστεί ενώπιον του ΣτΕ και ενάντια στην προσφυγή των μεσσηνιακών φορέων.