Play out: Και όμως Ξάνθη, Παναιτωλικός, Πανιώνιος… ορίζουν την τύχη τους

Στην ουρά είναι τόσο… περίπλοκη η κατάσταση που και οι τρεις ομάδες εξαρτώνται μόνο από τα δικά τους αποτελέσματα και χωρίς να χρειάζονται το απόλυτο (3χ3)

«Φωτιά» έχει πάρει η ουρά, καθώς σε απόσταση αναπνοής έχουν «στριμωχτεί» τρεις ομάδες που επιδιώκουν να αποφύγουν την τελευταία θέση. Η Ξάνθη και ο Παναιτωλικός έχουν από 22 βαθμούς, ο Πανιώνιος 21 και επειδή στις 11 Ιουλίου οι «κυανέρυθροι» θα υποδεχθούν τα «καναρίνια»… παρατηρείται το εξής παράδοξο. Και οι τρεις «μονομάχοι» ορίζουν την τύχη τους, δηλαδή με συγκεκριμένα δικά τους αποτελέσματα θα φτάσουν στον στόχο τους ανεξάρτητα τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες και χωρίς μάλιστα να είναι το προφανές, δηλαδή το απόλυτο (3χ3).

Ας τα δούμε:
* Η Ξάνθη χρειάζεται δύο νίκες και μία ισοπαλία, αφού είναι αδύνατο τόσο ο Παναιτωλικός όσο και ο Πανιώνιος να φτάσουν ή να ξεπεράσουν τους 29 βαθμούς. Μόνο ένας εκ των δύο δύναται να το πράξει.

*Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του χρειάζεται δύο νίκες στα εναπομείναντα τρία ματς, εφόσον η μία είναι επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. Εάν επικρατήσει σε αυτό το παιχνίδι, του αρκεί να νικήσει έναν εκ Ατρόμητου στο Περιστέρι ή Βόλου στο Αγρίνιο για να μην είναι σίγουρα ουραγός.

*Ο Πανιώνιος εάν κερδίσει τον Παναιτωλικό στη Νέα Σμύρνη, θα του φτάνουν τέσσερις βαθμοί στα εκτός έδρας παιχνίδια του με ΑΕΛ και Ατρόμητο, αφού θα «έχει» την ενδεχόμενη ισοβαθμία με τα «καναρίνια» στους 28.

ΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ
5η Αγωνιστική
Σάββατο (4/7)
Λαμία – Ξάνθη (19:30)
Δευτέρα (6/7)
ΑΕΛ – Πανιώνιος (19:30)
Ατρόμητος – Παναιτωλικός (20:00)

6η Αγωνιστική
Σάββατο (11/7)
Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης (19:15)
Πανιώνιος – Παναιτωλικός (19:15)
Λαμία – ΑΕΛ (19:15)

7η Αγωνιστική
Σάββατο (18/7)
ΑΕΛ – Ξάνθη (19:15)
Ατρόμητος – Πανιώνιος (19:15)
Παναιτωλικός – Βόλος (19:15)

* Να πούμε εδώ ότι ο Πανιώνιος τόσο τον Παναιτωλικό όσο και την Ξάνθη σε περίπτωση ισοβαθμίας έχει το πλεονέκτημα.