Όρθιος στο Περιστέρι ο Παναιτωλικός

Από το τίποτα καλός κι ο βαθμός για τον Παναιτωλικό, ο οποίος έφυγε με το 2-2 από το Περιστέρι κι ενώ βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από τον Ατρόμητο. Τον βαθμό με γκολ στο ντεμπούτο του, έδωσε ο 17χρονος Κωνσταντόπουλος.

Ο Παναιτωλικός ήθελε ιδανικά να νικήσει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και να πάρει μεγάλη ανάσα στη μάχη για την παραμονή.Όταν, όμως, δεν μπορείς να νικήσεις, τότε πρέπει να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να μην ηττηθείς. Αυτό έκαναν και οι Αγρινιώτες. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε δύο φορές από στημένες φάσεις, με Γκάλο και Μανούσο, αλλά ο Παναιτωλικός έβγαλε καρδιά και ισοφάρισε δις με Μουνιέ και Κωνσταντόπουλο. Ο 17χρονος Έλληνας στο ντεμπούτο του διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Ένα γκολ, που μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι.

Γκολ Γκάλο
Ο Ατρόμητος μπήκε καλά στο ματς, αλλά ο Παναιτωλικός στο 8’ είχε την πρώτη τελική στην εστία, με τον Μανδά να μπλοκάρει το μακρινό σουτ του Ντουάρτε. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, συνέχισαν να πιέζουν και στο 17’ κέρδισαν φάουλ. Ο Γκ΄’αλο εκτέλεσε, ο Μπαϊρόβιτς έκανε χέρι στο τείχος και με νέο φάουλ έφερε ακόμα πιο κοντά στη μεγάλη περιοχή τον Γκάλο. Ο Φερνάντες έκανε τραγικό στήσιμο στο τείχος και στο 18’ ο Γκάλο, σημάδεψε την αριστερή γωνία, αφήνοντας άγαλμα τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού. Ήταν ενδεχομένως το πιο εύκολο γκολ που έχει πετύχει ο Γκάλο με φάουλ.

Ισοφάριση με Μουνιέ
Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Παναιτωλικό, τραυματίστηκε ο Κέβιν και στο 26’ πήρε τη θέση του ο Παρράς. Εκείνη τη στιγμή, όμως, σαν να γύρισε ο διακόπτης για τους Αγρινιώτες. Ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 35’ ο Τζανακάκης έκανε σέντρα από δεξιά και μέσα στη μεγάλη περιοχή από αριστερά, ο Μουνιέ έπιασε τρομερή κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μανδά.

Ο Παναιτωλικός αναθάρρησε με το 1-1, πίεσε και στο 37’ και το 42’ σουτ του Ρόσα κόντραραν στον Γούτα κι έφυγαν κόρνερ. Ενδιάμεσα, στο 38’ σουτ του Μπαϊροβιτς, μπλόκαρε ο Μανδάς. Τη τελευταία φάση, όμως, την είχε ο Ατρόμητος, όταν στο 45’+1’ ο Ντε Πο έδωσε στον Μπουσουλάτζιτς, ο οποίος σούταρε από πλάγια δεξιά κι ο Φερνάντεθ έδιωξε σε κόρνερ.

Πέναλτι
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός προσπάθησε να ψάξει το γκολ της μεγάλης νίκης, αλλά στο 50’ το σουτ του Ντάλσιο έφυγε άουτ. Ο Ατρόμητος, ωστόσο, ήταν αυτός που στο 60’ σημείωσε το 2-1, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μανούσου, το ενδέκατό του γκολ τη φετινή σεζόν. Το πέναλτι κέρδισε ο Ντε Πο από τον Λιάβα.

Ντεμπούτο όνειρο
Ο 17χρονος Κωνσταντόπουλος, όμως, δύο λεπτά αργότερα είχε άλλη άποψη. Ο Παναιτωλικός κέρδισε κόρνερ, το εκτέλεσε ο Ρόσα και στην καρδιά της άμυνας, ο νεαρός στόπερ ισοφάρισε με πλασέ σε 2-2. Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό και στο 68’ από γύρισμα του Κατράνη, ο Βέλλιος αστόχησε σε πλασέ από τη μικρή περιοχή. Την ίδια κατάληξη είχε το δεξί διαγώνιο πλασέ του Βέλλιου στο 72’. Στην εξέλιξη του ματς, ο Ατρόμητος πίεσε για τη νίκη, στο 81’ ο Ντε Πο αστόχησε από καλή θέση και ο Παναιτωλικός κράτησε με νύχια και με δόντια τον βαθμό.

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς, Γούτας, Ρισβάνης, Μπουσούλατζιτς, Νάτσος (85’ Ούμπιδες), Γκάλο, Κατράνης, Ενσικουλού (66’ Βέλλιος), Ντε Πο, Μανούσος (78’Ανδρούτσος), Ραμπέλο (85’ Γιακουμάκης).
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Φερνάντες, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Ντάλσιο (66’ Ταχάρ), Κέβιν (26’ Παρράς), Ντουάρτε, Μπαϊροβιτς (78’ Αριγίμπι), Τζανακάκης, Ντίας (66’ Τσιγγάρας), Ρόσα (78’ Άλβαρεζ), Μουνιέ.