Στην αφίσα με το… μέτρο

Δεν ξέρω αν είχε πάρει την ανάλογη εντολή από το κόμμα, πάντως το αποτέλεσμα της δουλειάς του γραφίστα στην αφίσα για την μεθαυριανή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Άγιο Κωνσταντίνο είναι ολίγον “ρατσιστικό”.

Το εντυπωσιακό είναι πως αν χρησιμοποιούνταν οι θεσμικές ιδιότητες των ομιλητών της εκδήλωσης ίσως και να δικαιολογούνταν -κάπως τραβηγμένα βέβαια- ο Πολάκης να απεικονίζεται ως γίγαντας και ο Δανέλλης ως μινιατούρα… Και αυτό γιατί ο Πολάκης φέρει ακόμη τη θεσμική ιδιότητα του βουλευτή, ενώ ο Σπύρος Δανέλλης πλέον δεν έχει κάποια θεσμική, παρά μόνο κομματική ιδιότητα. Όμως με τις ιδιότητες πρώην Υπουργός και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης δεν δικαιολογείται αυτή η απεικόνιση. Αυτή η απεικόνιση είτε κάτι θέλει να πει το ύψος των υποφαινόμενων, είτε κατηγοροποιεί τους συντρόφους…

Από την άλλη βέβαια η αφίσα στοχεύει στην καρδιά του μέσου συριζαίου, στην οποία ο Πολάκης κατέχει περίοπτη θέση, σε αντίθεση με το Σπύρο Δανέλλη, που έλεγε πως η συμπεριφορά και το ύφος του Πολάκη δημιουργούσε θέματα συμβατότητας με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπο αυτή την έννοια ο Πολάκης και… μικρός απεικονίζεται στην αφίσα.