Ο Αχελώος σε δημοσκόπηση: Tυχαίo;

Θα μπορούσαμε να κάνουμε πλακίτσα με τη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Open TV και το ερώτημα σε σχέση με την εκτροπή του Αχελώου.

Όμως πριν σχολιάσει κανείς τα ευρήματα της δημοσκόπησης στο εν λόγω ερώτημα, ίσως πρέπει να σταθεί κανείς στην ύπαρξη του ερωτήματος αυτού καθ’ εαυτού. Στο γεγονός δηλαδή όμως μια μεγάλη και έγκυρη εταιρεία δημοσκοπήσεων και ένα τηλεοπτικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, μπήκε στη διαδικασία να κάνει το σχετικό ερώτημα στο πλαίσιο της δημοσκόπησης. Ο Αχελώος και η εκτροπή «ταλαιπωρεί» τη δημόσια σφαίρα δεκαετίες τώρα, όμως πρώτη φορά μπαίνει σε μια δημοσκόπηση. Και αυτό δεν έγινε τυχαία. Όπως φυσικά δεν έγινε καθόλου τυχαία η ερώτηση μόνο προς τους κατοίκους της Θεσσαλίας. Υπό αυτή την έννοια το θέμα δεν σηκώνει καθόλου πλακίτσα στην «αποδελτίωσή» του.

Από την άλλη βέβαια το γεγονός ότι ένας στους δύο Θεσσαλούς τοποθετείται άμεσα ή έμμεσα αρνητικά (δηλαδή δεν αποφαίνεται θετικά) στην εκτροπή του Αχελώου, μάλλον δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό εύρημα προκειμένου να προωθηθεί η εκτροπή του ποταμού. Και επιπλέον να συνυπολογίσει κανείς το συντριπτικό όχι, που θα έλεγαν οι Αιτωλοακαρνάνες αν ρωτούνταν από τους δημοσκόπους, τότε το συμπέρασμα είναι πως η πλειοψηφία των δύο κοινωνιών είναι αρνητική στο έργο αυτό.