Οι σύντροφοι προφανώς και συμφωνούν με τον Πολάκη

«Είναι η παράταξη συνώνυμη με το παρακράτος, τους γερμανοτσολιάδες της Κατοχής, των Δικτατόρων της Χούντας, της ληστείας και της χρεοκοπίας του λαού», είπε ο Παύλος Πολάκης για τη Νέα Δημοκρατία στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη εβδόμαδα στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Έχει χυθεί πολύ μελάνι για το ύφος του Πολάκη, αλλά και για τα κατά καιρούς αυτά καθαυτά λεγόμενα του Παύλου Πολάκη. Οι… σύντροφοι, που άκουγαν τον Παύλο Πολάκη να απευθύνει αυτούς τους χαρακτηρισμούς στην ΝΔ, χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε εποχές προ 50 ή προ 80 ετών, μπορεί οι ίδιοι να έχουν ένα εντελώς διαφορετικό ύφος από αυτό του Πολάκη, να εμφανίζονται ως μετριοπαθείς, ενδεχομένως να μιλάνε περισσότερο πλέον για την κεντροαριστερά και όχι για την αριστερά, αλλά ας μην έχουμε αυταπάτες. Συμφωνούν με τον Παύλο Πολάκη, το ακραία διχαστικό του λόγο και το εμφυλιοπολεμικό του «δηλητήριο». Συμφωνούν, όπως συμφωνεί μαζί του και ο Τσίπρας και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα είναι στην παρούσα συγκυρία είναι σκόπιμο η πολιτική αντιπαράθεση να εμπεριέχει εμφυλιοπολεμικούς χαρακτηρισμούς, που ουδεμία συνάφεια έχουν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και τις ιστορικές σε κάποιο βαθμό προκλήσεις που έχει η χώρα μπροστά της. Αλλά όταν οι προτάσεις για το μέλλον είτε δεν υπάρχουν, είτε βασίζονται στα δεδομένα του παρελθόντος,