Στο τραπέζι και νέα κινητοποίηση για το μεταναστευτικό στο Μεσολόγγι

Ενδιαφέρον είχαν οι προτάσεις της δημοτικής αρχής Μεσολογγίου για το μεταναστευτικό. Πέρα από τα συνήθη περί ψηφίσματος διαμαρτυρίας, περί αιτήματος για συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, περί συλλογής υπογραφών, όπου να διατυπώνεται το αίτημα τοπικής κοινωνίας να κλείσει η δομή φιλοξενίας, που λειτουργεί σε ξενοδοχείο του Μεσολογγίου, υπήρχαν και δύο προτάσεις με ιδιαίτερη σημασία.

Η μία ήταν να γίνει ειρηνική συγκέντρωση έξω από το «Θεοξένια», το ξενοδοχείο, που φιλοξενεί τους μετανάστες στην πόλη. Η δημοτική αρχή Μεσολογγίου κατάφερε εν μέσω καραντίνας τον περασμένο Απρίλιο να διοργανώσει ένα μίνι συλλαλητήριο στην Πύλη του Μεσολογγίου, οπότε μάλλον είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει μια ανάλογη κινητοποίηση τώρα.

Η πρόταση να ρυθμιστεί νομοθετικά η ποσόστωση του 1% έχει επίσης πολύ ενδιαφέρον. Γιατί, μπορεί να το έχει επαναλάβει πολλές φορές αυτό η κυβέρνηση, αλλά δεν το έχει τηρήσει σε όλες τις περιπτώσεις. Ίσως, αν νομοθετούνταν, και αν τηρούνταν κάτι τέτοιο, να είχε εκλείψει ένα από τα βασικότερα επιχειρήματα των τοπικών αντιδράσεων, όχι μόνο στο Μεσολόγγι, αλλά και αλλού. Μήπως τελικά αυτή την πρόταση η κυβέρνηση, πρέπει να την δει;