Αφιέρωμα με τέσσερις ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ στον “Ελληνίς”

Ο θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος “ΕΛΛΗΝΙΣ” σε συνργασία με την Κινηµατογραφική Λέσχη ∆ήµου Αγρινίου θα προβάλει αφιέρωμα στον Άλφρεντ Χίτσκοκ με τέσσερις από τις ταινίες του μεγάλου σκηνοθέτη. Από την Πέμπτη 23 έως και την Κυριακή 26 Ιουλίου θα προβάλονται οι ταινίες:
ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 9:30 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

23 | 7 Ρεβέκκα / Rebeca
Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Πρωταγωνιστούν: Λόρενς Ολιβιέ, Τζόαν Φοντέν, Τζορτζ Σάντερς,Τζούντιθ Άντερσον
Μια γκουβερνάντα παντρεύεται έναν Άγγλο αριστοκράτη, για ν’ ανακαλύψει πως ο ίδιος και το προσωπικό του παράξενου πύργου του, είναι ακόµα επηρεασµένοι απο την πρώτη γυναίκα του, τη Ρεβέκκα, που πέθανε κάτω από µυστηριώδεις συνθήκες.

24 | 7 Notorious
Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Πρωταγωνιστούν: Κάρι Γκραντ, Ίνγκριντ Μπέργκµαν,Κλοντ Ρέινς, Λούις Κάλχερν
Η υπεράνω πάσης υποψίας Αλίσια Χούµπερµαν προσλαµβάνεται από τις αµερικανικές αρχές γιανα διεισδύσει σε µια οµάδα ναζί που έχει καταφύγει στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Μια σειρά παρεξηγήσεων θα αποµακρύνουν σταδιακά τη γενναία ηρωίδα από τον γοητευτικό πράκτορα Ντέβλιν, τον άνθρωπο που την έχει σύρει σ’ αυτό το ριψοκίνδυνο παιχνίδι και τον οποίο έχει ερωτευθεί παράφορα.

25 | 7 Η Ταβέρνα της Τζαµάϊκα / Jamaica Inn
Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Πρωταγωνιστούν: Μορίν Ο’Χάρα,Τσαρλς Λότον, Ρόµπερτ Νιούτον
Στις ακτές της Κορνουάλης του 1800 µια οµάδα πειρατών που εδρεύει στο «Jamaica Inn» προκαλεί ναυάγια για να ληστεύει το πολύτιµο φορτίο των πλοίων. Όταν η ανιψιά της γυναίκας του ιδιοκτήτη φτάνει στο πανδοχείο για να µείνει µε τη θεία της, η εγκληµατική δράση των κακοποιών αρχίζει να ξεσκεπάζεται, ενώ ο ιδιόρρυθµος άρχοντας της περιοχής δεν αργεί να γοητευτεί από την όµορφη νεαρή.

26 | 7 Τα 39 Σκαλοπάτια / The 39 Steps
Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Πρωταγωνιστούν: Ρόµπερτ Ντόνατ,Μάντλιν Κάρολ, Λούσι Μανχάιµ
Ένας αρχιτέκτονας κατηγορείται για το φόνο µιας άγνωστης γυναίκας, η οποία βρέθηκε νεκρή στο διαµέρισµά του. Προσπαθώντας να αποδείξει την αθωότητά του, θα γίνει φυγάς και θα µπλεχτεί σε µια κατασκοπική συνωµοσία.

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕ ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 6 ευρώ ΚΑΝΟΝΙΚΟ
4 ευρώ ΜΑΘΗΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΑΝΕΡΓΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ – ΑΜΕΑ (με την επίδειξη κάρτας)