Μόνο η μέθοδος της καταγραφής δείχνει Αιτωλοακαρνανία για το νέο κρούσμα

Πιθανότατα πρόκειται ακόμη και για εισαγόμενο κρούσμα
Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στην τοπική κοινωνία

Παραμένει σε κάποιο βαθμό η σύγχυση που προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για κρούσμα κορονοϊού στην Αιτωλοακαρνανία. Από τα δείγμα που έχουν ληφθεί στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, τα Κέντρα Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας και τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, που πραγματοποιούν δειγματοληψίες, δεν προκύπτει κάποιο θετικό στον ιό κρούσμα, ούτε επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που αποδίδουν το κρούσμα σε συγκεκριμένο πρόσωπο.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η καταγραφή δεν μπορεί και δεν πρέπει να προκαλέσει περαιτέρω ανησυχία στην Αιτωλοακαρνανία και αυτό γιατί προφανώς πρόκειται για κάποιον που βρέθηκε εκτός Αιτωλοακαρνανίας και εξετάστηκε σε άλλη δομή υγείας δηλώνοντας όμως ως μόνιμη κατοικία περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας καταγράφεται ως κρούσμα της Αιτωλοακαρνανίας. Στο βαθμό που ενδεχομένως έχουν βάση κάποιες πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αρμοδίως, αλλά επιμένουν να μιλούν για Αιτωλοακαρνάνα και μάλιστα προερχόμενο από τη δημοτική ενότητα Παραβόλας, ο οποίος φέρεται να επέστρεψε από το εξωτερικό, τότε ανακύπτει ένα ζήτημα αναφορικά με την καταγραφή των λεγόμενων εισαγόμενων κρουσμάτων. Αν δηλαδή ως “εισαγόμενα” κρούσματα καταγράφονται μόνο οι ξένοι υπήκοοι ή και οι Έλληνες. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει διευκρινιστεί από τον ΕΟΔΥ.

Και είναι κρίσιμο να διευκρινιστεί γιατί αν κάποιος Έλληνας, που επιστρέφει από το εξωτερικό και βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό, αφού τις προηγούμενες ημέρες δεν είχε επαφές στην Ελλάδα και αφού υποτίθεται πως θα πρέπει να διαμένει σε ξενοδοχείο καραντίνας, τότε θα πρέπει λογικά να καταγράφεται ως εισαγόμενο κρούσμα και όχι ως κρούσμα με βάση τον τόπο κατοικίας που δηλώνει.