Δεν έχουμε απάντηση στο σνομπάρισμα του ΣΕΓΑΣ

Παράπονα σε σχέση με τη στάση του ΣΕΓΑΣ στη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου προς τιμήν του σπουδαίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων Μιχάλη Κούση είχαμε σχεδόν και τα 14 χρόνια της διεξαγωγής του αγώνα. Τα λεγόμενα του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Χρήστου Ζαρκαβέλη στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έδωσαν όμως μια άλλη διάσταση στο όλο θέμα.

Ο αγώνας παραμένει και φέτος εκτός του καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ και σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Ζαρκαβέλης, ο ΣΕΓΑΣ προτίμησε να εντάξει στο πρόγραμμα του έναν ημιμαραθώνιο που θα διεξαχθεί στο Μεσολόγγι στα μέσα Οκτωβρίου (ημερομηνία που αρχικώς προσανατολίζονταν να οριστεί για τον αγώνα του Αγρινίου). Ο δήμος Αγρίνιο ζήτησε από το ΣΕΓΑΣ ο αγώνας, προκειμένου να αναβαθμιστεί να ενταχθεί στους προκριματικούς αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ακόμη να γίνει μια προσπάθεια, ώστε να υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα από την ΕΡΤ. Όμως ο ΣΕΓΑΣ, σύμφωνα πάντα με το Χρ. Ζαρκαβέλη, αρνήθηκε να αναλάβει την οποιαδήποτε δέσμευση έναντι του δήμου Αγρινίου.

Κατά καιρούς πάντως από την εκάστοτε δημοτική αρχή Αγρινίου έχει λίγο – πολύ καταγγελθεί η συμπεριφορά ορισμένων παραγόντων του αθλήματος (χωρίς ωστόσο να κατονομαστούν πρόσωπα και καταστάσεις), που λειτουργούν σε βάρος της προσπάθειας να αναβαθμιστεί ο αγώνας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο δήμος Αγρινίου δεν έχει καταφέρει να δώσει τη δέουσα απάντηση στο ΣΕΓΑΣ. Γιατί, όταν προτιμάται ένας αγώνας που διοργανώνεται μόνο τέσσερα χρόνια σε σχέση με ένα αγώνα με τη μικρή έστω ιστορία των 14 ετών και με το «brand name» του Μιχάλη Κούση, τότε υπάρχει θέμα…