Θέμα ιεραρχίας στις ερωτήσεις

Η κίνηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γ. Φαρμάκη να προκρίνει την ερώτηση του Γ. Καραμητσόπουλου, έναντι των άλλων παρατάξεων με το αιτιολογικό ότι αυτή είχε κατατεθεί γραπτώς, προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Σταύρου Καμμένου, αλλά και ορισμένων συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης, οι οποίοι ζήτησαν να μην παρακάμπτεται η σειρά των παρατάξεων. Με το γράμμα του νόμου, δηλαδή του κανονισμού του δημοτικού συμβουλίου πράγματι έγινε μια «παράκαμψη».

Με το πνεύμα όμως της διαδικασίας των ερωτήσεων και των απαντήσεων υπάρχει και μικρή δικαιολογία στο προεδρείο, που έχει ζητήσει επανειλημμένως να κατατίθενται ει δυνατόν γραπτώς οι ερωτήσεις, προκειμένου οι αρμόδιοι να έχουν γνώση της ερώτησης πριν τη συνεδρίαση και να μπορούν να απαντήσουν άμεσα. Κάποιοι το κάνουν, κάποιοι όμως όχι και επιμένουν στις προφορικές ερωτήσεις, που εδώ που τα λέμε, ενίοτε έχουν το στοιχείο του αιφνιδιασμού και ενδείκνυνται για αντιπολίτευση.

Με καλή διάθεση πάντως από όλες τις πλευρές είναι δυνατόν και το γράμμα του κανονισμού να τηρείται και ενίοτε το πνεύμα του.