Η χαρά του Π. Κατσούλη για τα αρχαία θέατρα και η αναγνώριση στην προσπάθεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων

Υπάρχουν και θετικά νέα… Όπως η ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων της Πλευρώνας και των Οινιαδών, παρατηρεί ο τέως δήμαρχος Μεσολογγίου Π. Κατσούλης αναφορικά με την ένταξη των αρχαίων θεάτρων στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Μη κρύβοντας τη χαρά και την ικανοποίησή του σε ανάρτησή του στα social media αναφέρει δίνοντας έμφαση στη δουλειά των στελεχών της Εφορείας Αιτωλοακαρνανίας:
«Η απόφαση αυτή προσθέτει ένα ακόμη κρίκο στην πέραν των 20 ετών προσπάθεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος για τη διάσωση και ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων της περιοχής μας.

Από τον επίτιμο Γενικό Διευθυντή Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Λάζαρο Κολώνα, στην Μαρία Σταυροπούλου – Γάτση και κατόπιν στην τωρινή Προϊσταμένη Ολυμπία Βικάτου, οι συνεχείς προσπάθειες εργαζομένων και αρχαιολόγων σε συνέργεια με την τοπική αυτοδιοίκηση αποδίδουν καρπούς. Βίωσα άμεσα από το 2007 και μετά την άοκνη αυτή προσπάθεια. Αρχικά από τη θέση του Αντινομάρχη Πολιτισμού και Παιδείας επί Νομαρχίας Θύμιου Σώκου, με τη σημαντική συνεισφορά του “Διαζώματος” και του Σταύρου Μπένου. Ακολούθως από τη θέση του Δημάρχου Μεσολογγίου, όπου η συνεργασία μας για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων της Πλευρώνας, των Οινιάδων και της Καλυδώνας συνεχίστηκε και κορυφώθηκε με τις κοινές μας ενέργειες για την ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι.

Με αυτές τις παρακαταθήκες, νοιώθω σίγουρος πως οι προσπάθειες όλων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος θα συνεχιστούν και θα μας αποφέρουν μελλοντικά και άλλα καλά νέα».