Ύποπτο θεωρείται ακόμη το κρούσμα στο πλοίο ανοιχτά του Αστακού

Την ακατάσχετη φημολογία και τις ψευδείς ειδήσεις, που προκάλεσαν στον Αστακό οι πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με κρούσμα κορονοϊού στο πλοίο πλωτό γεωτρύπανο Discoverer India, που βρίσκεται ανοιχτά του Αστακού, επιχειρεί να μετριάσει ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γ. Τριανταφυλλάκης σημειώνοντας ότι το ύποπτο κρούσμα θεωρείται χαμηλού υγειονομικού κινδύνου, πάραυτα ακολουθούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Αναλυτικά :
Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι ύποπτο μεμονωμένο κρούσμα κορωνοϊού βρέθηκε στο πλωτό γεωτρύπανο Discoverer India.Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοικτά στο Ιόνιο και προορίζεται να ελλιμενιστεί και να παροπλιστεί στο Πλατυγιάλι Αστακού.

Στα μέλη του πληρώματος του πλοίου -περί τα 60 άτομα- στο οποίο βρίσκεται απομονωμένος και ο συγκεκριμένος αλλοδαπός, έχει απαγορευτεί η αποβίβασή τους.Οι τοπικές Υγειονομικές Αρχές δέχονται οδηγίες από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ και ακολουθούν τα απαραίτητα πρωτόκολλα. Ήδη, έχουν ιχνηλατηθεί οι επαφές του και βρίσκονται σε υγειονομική καραντίνα, χωρίς συμπτώματα.

Το ύποπτο κρούσμα θεωρείται χαμηλού υγειονομικού κινδύνου, πάραυτα ακολουθούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα.Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου
Ιωάννης Λέων Τριανταφυλλάκης