«Πολεμικό» το κλίμα στον Εμπορικό Σύλλογο ενόψει εκλογών

Στις 19 και 20 Αυγούστου είναι προγραμματισμένες οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου. Ο Σύλλογος οδεύει σε αυτή τη διαδικασία αρκετά «τραυματισμένος», από τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα, τις αντιπαραθέσεις για το κλείσιμο των καταστημάτων τα Σάββατα του καλοκαιριού και τις παραιτήσεις στο ΔΣ του Συλλόγου. Η εκλογική διαδικασία μάλιστα απ’ ότι φαίνεται ανοίγει ακόμη περισσότερο τις «πληγές». Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μηνύματα των παρατάξεων, που θα συμμετάσχουν στις εκλογές εμπεριέχουν κριτική έναντι όλων.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της «Εμπορικής Συλλογικής Κίνησης», που κλείνει την ανακοίνωσή της με βολές προς τους αντίπαλους συνδυασμούς. Λέει λοιπόν προς τους συναδέλφους της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων» ότι «όσο η κριτική και οι καταγγελίες σε πρακτικές και επιλογές δεν αποτυπώνονται έμπρακτα και δυναμικά μέσα στις συλλογικές διαδικασίες, είναι καταδικασμένες να παραμείνουν στην σφαίρα της θεωρίας και των στείρων βερμπαλισμών» Ενώ προς τους συναδέλφους του «Ενωμένου Εμπορίου» παρατηρεί πως «αν θέλετε να είστε στοιχειωδώς σοβαροί, να εγκαταλείψετε την τακτική «άλλα λέω το πρωί, άλλα το μεσημέρι, άλλα το βράδυ και άλλα κάνω την άλλη μέρα». Η επιδίωξη και η φιλοδοξία όχι μόνο δεν αγιάζουν μέσα και συμπεριφορές, αλλά και όταν επιτυγχάνονται οι μέρες τους είναι μετρημένες».

Το «πολεμικό» κλίμα δύσκολα θα ανατραπεί στο διάστημα που απομένει έως τις εκλογές. Αν μάλιστα το αποτέλεσμα των εκλογών είναι παρόμοιο με αυτό του γκάλοπ στους εμπόρους για το θερινό πενθήμερο, τότε δυστυχώς είναι πολύ πιθανό το κλίμα αυτό να συνεχιστεί στο ιστορικό σύλλογο της πόλης, που σύντομα συμπληρώνει 110 χρόνια ζωής.