Τις… εξαγγελίες της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό ζητά ο δήμος Μεσολογγίου

Στην απόφαση να κλείσει άμεσα η δομή μεταναστών στο ξενοδοχείο «Θεοξένια» και να νομοθετηθεί το ποσοστό του 1% ως όριο φιλοξενίας μεταναστών σε κάθε Κοινότητα κατάληξε η σύσκεψη που πραγματοποίησε ο δήμος Μεσολογγίου το περασμένο Σάββατο, παρουσία μάλιστα δύο εκ των βουλευτών του νομού (Κ. Καραγκούνης και Δ. Κωνσταντόπουλος).

Και τα δύο αυτά αιτήματα μοιάζουν απολύτως λογικά και υλοποιήσιμα, υπό την έννοια ότι αφ’ ενός ο ίδιος ο αρμόδιος Υπουργός Νότης Μηταράκης έχει εξαγγείλει την παύση του προγράμματος φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία εντός του 2020 και αφ’ ετέρου η ίδια η Κυβέρνηση μίλησε πρώτη για την ποσόστωση του 1%, ώστε να διαμοιραστεί το βάρος το μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος. Ο δήμος Μεσολογγίου ουσιαστικά ζητά από την Κυβέρνηση να τηρήσει όσα λέει και υπό αυτό το πρίσμα τα αιτήματά του μόνο ακραία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Το αίτημα να υπάρξει συνάντηση με το Νότη Μηταράκη δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι υλοποιήσιμο. Ο Κώστας Λύρος έχει ζητήσει τρεις (!) φορές να υπάρξει συνάντηση, αλλά ανταπόκριση από τον Υπουργό δεν υπήρξε. Αν πάντως ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα του δήμου Μεσολογγίου, η συνάντηση δημάρχου και υπουργού δεν έχει αντικείμενο…