Νοσοκομείο Αγρινίου : Καταργείται de facto o ορισμός ως Νοσοκομείο Αναφοράς;

Ο ορισμός του Νοσοκομείου Αγρινίου ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορονοϊό προκάλεσε μεγάλη συζήτηση αναφορικά με το αν και κατά πόσο το Νοσοκομείο είναι προετοιμασμένο κατάλληλα, ώστε να επιτελέσει αυτό το ρόλο ως νοσοκομείο, που θα νοσηλεύει ασθενείς με κορονοϊό.

Οι υγειονομικοί φορείς (Νοσοκομειακοί Γιατροί, Σωματείο Εργαζομένων) εκτιμούν πως δεν υπάρχει η απαιτούμενη στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, ενώ ψηλά στις ενστάσεις μπαίνει και το θέμα του αναλυτή και των αντιδραστηρίων προκειμένου, να διεξάγονται από το ίδιο το Νοσοκομείο τεστ για τον κορονοϊό.

Σε αυτές τις περίπου τρεις εβδομάδες που ισχύει ο ορισμός του Νοσοκομείου ως Νοσοκομείο Αναφοράς, υπήρξε ένα περιστατικό κορονοϊού, που ενδεχομένως θα μπορούσε να νοσηλευτεί στο Αγρινίου, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη… Όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ζητήθηκε ένας ηλικιωμένος από την περιοχή του δήμου Μεσολογγίου, που είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, να διακομισθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Ωστόσο, η συνεννόηση, που εξάλλου προηγείται για κάθε διακομιδή, κατέληξε στη μεταφορά του ασθενή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Εκεί ο ασθενής σε δεύτερο τεστ, που υποβλήθηκε βρέθηκε τελικά αρνητικός στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο Μεσολόγγι. Όμως αρχικά είχε αντιμετωπιστεί ως επιβεβαιωμένο περιστατικό κορονοϊού και ως τέτοιο ζητήθηκε να διακομισθεί στο Αγρίνιο.

Προκύπτει λοιπόν ένα εύλογο ερώτημα, αν, δηλαδή, επί του παρόντος μιλάμε για μια de facto κατάργηση του oρισμού του Νοσοκομείου ως Νοσοκομείο Αναφοράς…