Για την “την ανορθολογική και πρόχειρη μεγέθυνση του Πανεπιστημίου” τίποτα…

Την νέα Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών επισκέφθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Απ. Κατσιφάρας και αντιπροσωπεία της παράταξης του. Είχαν συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Πρύτανη κ. Χρήστο Μπούρα και τους νέους Αντιπρυτάνεις.

Ο κ. Κατσιφάρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξής του, υπενθύμισε τα έργα τα οποία επί των ημερών της θητείας του πραγματοποιήθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς στο Πανεπιστήμιο και με οικονομικούς πόρους που εξασφάλισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (περίφραξη, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό με νέο εξοπλισμό 28 Αμφιθεάτρων, της Βιβλιοθήκης, Εργαστηρίων κ.λπ.) ύψους 10 εκ. Ευρώ.

Δεν μας είπε τίποτα όμως ο Απ. Κατσιφάρας για τη διαφορετική σκοπιά με την οποία αντιμετωπίζει ο ίδιος και το Πανεπιστήμιο τον περιβόητο νόμο Γαβρόγλου. Ο Απ. Κατσιφάρας, ως Περιφερειάρχης έστρωσε… χαλί στο συγκεκριμένο νόμο, όμως η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου εσχάτως διαπίστωσε “την ανορθολογική και πρόχειρη μεγέθυνση του Πανεπιστημίου Πατρών (35 Τμήματα), με τη δημιουργία νέων τμημάτων και τη συγχώνευση με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, χωρίς σχέδιο και στήριξη σε ανθρώπινους και υλικούς πόρους ως απόρροια του νόμου Γαβρόγλου”.

Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του ο Απ. Κατσιφάρας δεν έχει ακόμη πει κάτι για το νόμο Γαβρόγλου, το πήγε μπροστά του Πανεπιστήμιο ή το υποβαθμίζει, όπως λέει η Σύγκλητος;