Σπ. Κωνσταντάρας: Οι μαθητές μας δικαιώθηκαν

Mεγάλη μέρα η σημερινή για το Θέρμο καθώς η νέα σχολική χρονιά βρίσκει το Λύκειο Θέρμου στο ολοκαίνουργιο κτίριό του.

Ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας θυμάμαι τις διαμαρτυρίες των μαθητών, αλλά και τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής προκειμένου να φτάσουμε στη σημερινή μέρα.

“Οι λυόμενες αίθουσες εξυπηρετούσαν τους μαθητές του Λυκείου Θέρμου για 13 χρόνια. Ήδη άρχισε η σταδιακή τους απομάκρυνση αφού σε λίγες μέρες,οι μαθητές μας θα απολαμβάνουν το νέο κτήριο του Λυκείου! Θυμάμαι το Σεπτέμβριο του 2016, οι μαθητές με πανό κατέλαβαν την πόρτα του δημαρχείου ζητώντας νέο σχολείο. Απο την ημέρα εκείνη εντείναμε ως δημοτική αρχή, μαζί με τους φορείς που ήθελαν καινούργιο σχολείο, μια συντεταγμένη μάχη και πετύχαμε. Οι μαθητές μας δικαιώθηκαν” ανέφερε σε ανάρτηση του στο facebook, ενώ δίνει και την απάντηση σε όσους προβληματίστηκαν σε σχέση με το μαθητικό πληθυσμό της περιοχής.

“Σε εκείνους που έλεγαν και επαναλαμβάνουν και σήμερα να λένε «τι το θέλουμε το σχολείο, αφού δεν υπάρχουν παιδιά», τους απαντάμε, ότι και ένας μαθητής να ήταν σε λυόμενο θα κάναμε το ίδιο ! Θα φτιάχναμε ένα καινουργιο και σύγχρονο σχολείο! Μαζί τα καταφέραμε!” ανέφερε.