Έναρξη με σκυθρωπά πρόσωπα, αφού τα… δύσκολα είναι μπροστά

Πρόσωπα σκυθρωπά και προβληματισμός. Έτσι απεικονίζεται η πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς για καθηγητές, μαθητές και γονείς και ενώ παραμένουν σοβαρά ερωτήματα για τη συνέχεια.
Στο Αγρίνιο και γενικότερα στην Αιτωλοακαρνανία, αν δεν υπήρχε το φαινόμενο με τις υπερμεγέθεις μάσκες για τα προσωπάκια των παιδιών, που έδωσαν και την αφορμή για το σχετικό τρολάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα μπορούσε να πει ότι όλα κύλησαν απολύτως ομαλά.

Ο προβληματισμός όμως που υπάρχει στις σχολικές κοινότητες δεν θα εξαλειφθεί εύκολα. Αντιθέτως από εδώ και πέρα ξεκινούν τα… δύσκολα. «Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει εμένα και τον κάθε γονιό για την ασφάλεια του παιδιού μου, όταν καθημερινά θα είναι σε μια πολυπληθή τάξη; Πως μπορεί η μάσκα να προστατεύσει το παιδί όταν θα έχει γίνει διάτρητη από την αναπνοή μετά από μια – δύο ώρες;» είναι μερικά από τα εύλογα ερωτήματα που άκουσε η στήλη από γονείς, που προβληματίζονται από το γεγονός ότι τα σχολεία είναι εκ των πραγμάτων χώρος συνάθροισης, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τμήματα με 27 μαθητές.