Νοσοκομείο Αγρινίου : Οι συγκεκριμένοι αριθμοί των προσλήψεων και οι αόριστοι αριθμοί των ελλείψεων

Τι λένε οι αριθμοί των προσλήψεων στο Νοσοκομείο Αγρινίου
Έξι γιατροί και 73 άτομα νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού προσελήφθησαν το τελευταίο οκτάμηνο

Με μελανά χρώματα περιέγραψαν την κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγρινίου οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος στην ενημέρωση που έκαναν χθες σε φορείς της πόλης.

Ειπώθηκε μεταξύ άλλων πως κρίσιμες κλινικές λειτουργούν οριακά και με ανασφάλεια και πως λίγο – πολύ από τύχη δεν υπάρχει διασπορά κορονοϊού στο Νοσοκομείο. Είναι όμως έτσι τα πράγματα και το Νοσοκομείο Αγρινίου έχει τόσες πολλές ελλείψεις που δεν μπορεί να λειτουργήσει δύο θαλάμους για επιβεβαιωμένα περιστατικά κορονοϊού, που θα παρουσιάζουν συμπτωματολογία που δεν απαιτεί διασωλήνωση και εισαγωγή στη ΜΕΘ;

Τους τελευταιούς οκτώ μήνες από την έναρξη της πανδημίας δηλαδή στο Νοσοκομείο Αγρινίου έγιναν 73 προσλήψεις σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, αριθμός που κάλυψε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα κενά. Ένω στους γιατρούς έγιναν έξι προσλήψεις και από αυτές τρεις αφορούν ειδικότητες αιχμής και που με κάποιο τρόπο -έστω και εμμέσως- σχετίζονται με τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα προσελήφθη ένας βιοπαθολόγος, ένας καρδιολόγος και ένας πνευμονολόγος – φυματιολόγος. Ενώ η αλήθεια είναι πως έγιναν και τρεις ακόμη «άσχετες» προσλήψεις: ενός ΩΡΛ, ενός οφθαλμιάτρου και ενός γαστερεντερολόγου.

Σε αυτές τις προσλήψεις θα πρέπει να προστεθούν οι προσλήψεις τεσσέρων γιατρών που το αμέσως προσεχές διάστημα αναλαμβάνουν υπηρεσία στο Νοσοκομείο Αγρινίου, καθώς όπως αποκάλυψε χθες το ΑγρίνιοCulture.gr η προκήρυξη του 2018 για στελέχωση του αυτόνομου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Αγρινίου, επιτέλους τελεσφόρησε με ένα καρδιολόγο, ένα χειρουργό, ένα παθολόγο και ένα αναισθησιολόγο, που θα πιάνουν δουλειά τις επόμενες ημέρες και θα μειώσουν σε μεγάλο βαθμό το φόρτο εργασίας, που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γιατροί των κλινικών. Σημειωτέον ότι όλες αυτές οι προσλήψεις αφορούν τις λεγόμενες ειδικότητες αιχμής, που είναι πάντα απαραίτητες σε ένα νοσοκομείο.

Δηλαδή, οι επτά παθολόγοι που υπάρχουν σήμερα στο Νοσοκομείο και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οκτώ δεν επαρκούν για τη λειτουργία της κλινικής και τη νοσηλεία ασθενών με covid (με ήπια συμπτώματα); Πόσοι χρειάζονται; Γιατί τα νούμερα των προσλήψεων είναι συγκεκριμένα, τα νούμερα των ελλείψεων για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορονοϊό δεν τα έχουμε ακούσει;

Αναλυτικά η λίστα με τις προσλήψεις του προηγούμενου οκταμήνου:
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: ΑΤΟΜΑ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΤΡΙΑ (73)
ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΝΤΕ (5)
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΝΑΣ (1)
ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΙΚΟΣΙ(20)+ΚΕΦΙΑΠ ΤΡΕΙΣ(3) =23
ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΕΚΑ ΤΡΕΙΣ(13)+ΚΕΦΙΑΠ ΤΡΕΙΣ (3)=ΔΕΚΑ ΕΞΙ (16)
ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΝΑΣ (1)
ΤΕ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΑΣ (1)
ΤΕ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΥΟ (2)
ΤΕ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΥΟ (2)
ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΕΝΝΕΑ (9)+ΚΕΦΙΑΠ ΕΝΑΣ (1 )=ΔΕΚΑ (10)
ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΚΕΦΙΑΠ ΕΝΑΣ (1)
ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΚΕΦΙΑΠ ΕΝΑΣ (1)
ΤΕ ΚΟΙΝ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΚΕΦΙΑΠ ΕΝΑΣ (1)
ΤΕ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΚΕΦΙΑΠ ΤΡΕΙΣ (3)
ΥΕ ΦΥΛΑΚΩΝ -ΝΥΧΤ.ΓΙΑ ΚΕΦΙΑΠ ΤΡΕΙΣ(3)
ΥΕ ΒΟΗΘ.ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΡΕΙΣ(3)

ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (6)
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΕΝΑΣ (1)
ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ –ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΟΣ ΕΝΑΣ (1)
ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ ΕΝΑΣ (1)
ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΕΝΑΣ (1)
ΩΡΑ ΕΝΑΣ(1)
ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΕΝΑΣ (1)