Θέλουμε την εφαρμογή του νόμου Γαβρούγλου;

«Την ανορθολογική και πρόχειρη μεγέθυνση του Πανεπιστημίου Πατρών, με τη δημιουργία νέων τμημάτων και τη συγχώνευση με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, χωρίς σχέδιο και στήριξη σε ανθρώπινους και υλικούς πόρους ως απόρροια του νόμου Γαβρόγλου» διαπίστωσε με πρόσφατη απόφασή της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών.

Την ίδια ώρα ζητά τη στελέχωση του Πανεπιστημίου με μέλη ΔΕΠ και διαμαρτύρεται εύλογα για τη φετινή κατανομή των νέων θέσεων μελών ΔΕΠ, που είναι λιγότερες και από τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων. Όμως το Πανεπιστήμιο και τα θεσμικά του όργανα να πρέπει μάλλον να βάλλουν ένα όριο στη στελέχωση που ζητούν.
Γιατί η «ανορθολογική και πρόχειρη μεγέθυνση του Πανεπιστημίου» από το νόμο Γαβρόγλου δεν λύνεται απλά και μόνο με περισσότερα νέα μέλη ΔΕΠ. Αντιθέτως με πολλά νέα μέλη ΔΕΠ, αυτά που ο νόμος Γαβρόγλου «ξέχασε», οδηγούμαστε στην πλήρη εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου.

Επομένως, το θέμα είναι αν θέλουμε ή όχι την πλήρη εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου. Πως όμως θα μπορούσε να θέλουμε την «ανορθολογική και πρόχειρη μεγέθυνση του Πανεπιστημίου» που προσφάτως διαπιστώσαμε ότι μας ενοχλεί…;