Πρόγραμμα Path : 104 σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος για το Δήμο Αγρινίου

«Προώθηση τουριστικής ελκυστικότητας της Δυτικής Ελλάδας μέσω διαδρομών πεζοπορίας και εισαγωγή νέας τουριστικής προσέγγισης (P.A.T.H.)» – Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα –Ιταλία 2014-2020

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 18.30 η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον Δήμο Αγρινίου, σε αίθουσα του Δήμου, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής, τοπικών φορέων του τουρισμού και λοιπών κοινωνικών φορέων.

Την αρχική εισήγηση της παρουσίασης του προγράμματος έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων & Χωροταξίας, κος Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ιδιαίτερα την αξία της διάχυσης των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στους τοπικούς φορείς, ώστε με την ενεργό συμμετοχή τους να συνεισφέρουν στην περαιτέρω αξιοποίηση και κεφαλαιοποίησή τους προς όφελος των πολιτών. Δεσμεύτηκε επίσης ότι στην επόμενη προγραμματική περίοδο τα έργα INTERREG θα σχεδιασθούν λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών.

Η εκδήλωση συντονίστηκε από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Αγρινίου κ. Φλώρο Σπ., ενώ στην εκδήλωση παρίστατο και άλλα μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Καρβέλης Διονύσιος Προϊστάμενος του Τμήματος Τεκμηρίωσής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Υπεύθυνος του Έργου παρουσίασε τις δράσεις του έργου με τίτλο: «Promoting Area Attractiveness Τhrough Hiking and Introducing a Different Touristic Approach (P.A.T.H.)», το οποίο υλοποιείται και χρηματοδοτείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREGV-A Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020. Εν συνεχεία ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Στόχος του έργου, η τουριστική ανάδειξη και προβολή της Δυτικής Ελλάδας, μέσω της δημιουργίας ειδικά διαμορφωμένων ηλεκτρονικών διαδρομών πεζοπορίας της περιοχής.
Η δημιουργία των θεματικών διαδρομών πρόκειται να ενισχυθεί από την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης πολυμεσικής διαδικτυακής πλατφόρμας, που θα επιτρέπει στους τελικούς χρήστες να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες τους. Προβλέπεται, επίσης, η ανάπτυξη μιας σειράς δράσεων για τη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων διαδρομών που θα επιτρέπουν την πρόσβαση σε ΑμεΑ. Συγκεκριμένα για τον Δήμο Αγρινίου παρουσιάσθηκαν τα εκατόν τέσσερα (104) σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς και οι καταγεγραμμένες περιηγητικές διαδρομές που θα προβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η παρουσία στην εκδήλωση εκπροσώπων τοπικών φορέων του Δήμου Αγρινίου ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Ενδεικτικά αναφέρουμε την παρουσία εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, του Ελληνικού ΟρειβατικούΣυλλόγου, του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και Πολιτιστικών Φορέων του Δήμου Αγρινίου.
Όλοι χαιρέτησαν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία και εξέφρασαν την επιθυμίαμε την ολοκλήρωση των δράσεων του έργου η ψηφιακή πλατφόρμα που θα παραδοθεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο προβολής και του Δήμου Αγρινίου αλλά και ευρύτερα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με στόχο την ενημέρωση και των τοπικών φορέων.