Δ. Κωνσταντόπουλος: Εμείς δεν ήμασταν ούτε στις πλατείες, ούτε στους δρόμους με τη Χρυσή Αυγή

Ως θεσμική καταδίκη του νεοναζισμού και νίκη της Δημοκρατίας χαρακτηρίσε από το βήμα της βουλής ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. Πρόσθεσε όμως ότι «ο φασισμός, όμως, δυστυχώς, δεν τελειώνει. Η ιστορία έχει δείξει ότι μπορεί και αναγεννάται. Η ακροδεξιά οι ακραίες φωνές με υπερεθνικιστικά φρονήματα, που μάχονται το διαφορετικό θα συνεχίσουν να υπάρχουν με ή χωρίς την Χρυσή Αυγή. Και δυστυχώς για την παγκόσμια κοινότητα, ο Όρμπαν, ο Μπολσονάρου αναπτύσσουν ρητορική μίσους στις κοινωνίες μας».

Ωστόσο ο Δ. Κωνσταντόπουλος πήγε ένα βήμα παραπέρα και με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζοντας ότι «εμείς το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, δεν ήμασταν ούτε στις πλατείες, ούτε στους δρόμους με τη Χρυσή Αυγή. Εμείς το 2009-2011, δίναμε μάχη για τη Δημοκρατία εντός της Βουλής για να κρατηθεί η χώρα όρθια, να μη χρεοκοπήσει. Όταν τα άλλα πολιτικά κόμματα βρίσκονταν στο Σύνταγμα ως αντιμνημονιακές φωνές. Βέβαια στη συνέχεια βρήκαν το δρόμο του ρεαλισμού και ακολούθησαν εμάς….»

Ενώ σε σχέση με την πολυσυζητημένη αλλαγή του Ποινικού Κώδικά είπε με νόημα ότι «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν ψήφιζε τον Ποινικό Κώδικα, ήταν η Κυβέρνηση που άλλαξε τις ποινές για συγκρότηση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ώστε η ηγεσία, να έχει την ίδια τιμωρία με το απλό μέλος. Μετέτρεψε τις ποινές από 10-20 χρόνια, σε 5-15 χρόνια, καταργώντας ταυτόχρονα την πρόβλεψη για στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε την ευκαιρία, να ξεριζώσει τους θύλακες του φασισμού. Δεν το έπραξε, αφήνοντας το αβγό του φασισμού να επωάζει».