Με επτά γιατρούς μία κλινική, αλλού όμως με εννέα γιατρούς δύο κλινικές

Πολλές αντιδράσεις στις τάξεις των υγειονομικών προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για αναγκαστική μετακίνηση 25 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων από νοσοκομεία του λεκανοπεδίου προς το νούμερο ένα νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στη χώρα μας, το «Σωτηρία».

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του νοσοκομείου “Ερυθρός Σταυρός” (Κοργιαλένειο) όπου δίνεται η εντολή μετακίνησης προς το «Σωτηρία» τριών ειδικευμένων Παθολόγων από τους εννέα που υπηρετούν σήμερα κι έτσι θα απομείνουν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» έξι ειδικοί Παθολόγοι για δύο Παθολογικές κλινικές. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ μετά την μετακίνηση των γιατρών πλέον οι εφημερίες στον “Ερυθρό Σταυρό” είναι επισφαλείς.

Πρόκυπτει όμως εδώ μια εύλογη απορία σε σχέση με το Νοσοκομείο Αγρινίου και Παθολογική Κλινική του, στην οποία σύμφωνα με την τοπική Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών υπηρετούν σήμερα επτά παθολόγοι. Πως γίνεται στο Αγρίνιο με επτά παθολόγους για μια κλινική, να υπάρχουν διαμαρτυρίες και να λέγεται ότι το Νοσοκομείο με αυτή τη στελέχωση δεν μπορεί να λειτουργήσει ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορονοϊό και στον Ερυθρό Σταυρό με εννέα (μέχρι χθες) παθολόγους για δύο όμως κλινικές να μην υπάρχουν διαμαρτυρίες; Και ασχέτως του κορονοϊού, που προέκυψε τους τελευταίους μήνες, πως εξηγείται με αυτή τη στελέχωση σε παθολόγους να μην λειτουργεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου εξωτερικό παθολογικό ιατρείο;