Δήμος Μεσολογγίου : Παρουσιάστηκαν 92 σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος

«Προώθηση τουριστικής ελκυστικότητας μέσω περιηγητικών διαδρομών και εισαγωγή νέας τουριστικής προσέγγισης»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα12Οκτωβρίου 2020 η ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον Δήμο Μεσολογγίου, με την ευγενική παραχώρηση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Μεσολογγίου, με τη συμμετοχή στην εκδήλωση εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, τοπικών φορέων του τουρισμού και λοιπών κοινωνικών φορέων.
Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Θεμάτων Πρόνοιας και Τοπικής Ανάπτυξης κος. Καραπάνος Ν., ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου κος Καλέσης Α. και στελέχη του Δήμου Μεσολογγίου.

Την αρχική εισήγηση και τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η κα. Ζωγοπούλου Μ. συνεργάτης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Εν συνέχεια, ο κ. Καραγιάννης εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Υπεύθυνος Οικονομικών του Έργου παρουσίασε τις δράσεις του έργου με τίτλο: «Promoting Area Attractiveness Τhrough Hikingand Introducing a Different Touristic Approach (P.A.T.H.)», το οποίο υλοποιείται και χρηματοδοτείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREGV-A Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020. Εν συνεχεία ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. Στην συζήτηση που ακολούθησε της παρουσίασης, οι παριστάμενοι εκπρόσωποι φορέων κατέθεσαν σημαντικές γνώσεις στο αντικείμενο των διαδρομών και της προώθησης του τουρισμού καθώς και την ανησυχία τους πάνω στις ανάγκες που έχει η περιοχή του Μεσολογγίου, γνώσεις οι οποίες θα βοηθήσουν σημαντικά τα στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην πορεία του Έργου.

Την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας η οποία αποτελεί, επίσης, επικεφαλής εταίρο του Προγράμματος, στην εκδήλωση εκπροσώπησε ο κ. Καπώνης Δ. Ο κος Καπώνης κατά την διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε αναφέρθηκε σε βασικά χαρακτηριστικά και προδιάγραφες του προγράμματος οι οποίες και καθόρισαν τις δράσεις. Στόχος του έργου, η τουριστική ανάδειξη και προβολή της Δυτικής Ελλάδας, μέσω της δημιουργίας ειδικά διαμορφωμένων ηλεκτρονικών περιηγητικών διαδρομών της περιοχής.

Η δημιουργία των θεματικών διαδρομών πρόκειται να ενισχυθεί από την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης πολυμεσικής διαδικτυακής πλατφόρμας, που θα επιτρέπει στους τελικούς χρήστες να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες τους. Προβλέπεται, επίσης, η ανάπτυξη μιας σειράς δράσεων για τη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων διαδρομών που θα επιτρέπουν την πρόσβαση σε ΑμεΑ. Συγκεκριμένα για τον Δήμο Μεσολογγίου παρουσιάσθηκαν τα ενενήντα δύο (92) σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς και οι καταγεγραμμένες περιηγητικές διαδρομές της περιοχής του Μεσολογγίου που θα προβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί και άλλη μία εκδήλωση στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, με στόχο την ενημέρωση των τοπικών φορέων, καθώς επίσης και άλλες δράσεις δημοσιότητας και ενημέρωσης για το έργο.