Ούτε το έγγραφο του Σωματείου διάβασε η Χρ. Σταρακά και μιλά για “παρέμβαση του ΥΠΕΣ”;

Mε ένα ακόμη αυτογκόλ η Χριστίνα Σταρακά εκεί που εκ πρώτης όψεως στο θέμα των απλήρωτων υπερωριών των εργαζομένων του Δήμου Αγρινίου είναι εκτεθειμένη η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου ή ακόμη και η Δημοτική Αρχή, κατάφερε να εκτεθεί η ίδια, καθώς παραποιώντας την πραγματικότητα με ανάρτησή της στο facebook υποστηρίζει πως το Υπουργείο Εσωτερικών παρενέβη με έγγραφό του για το θέμα που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Αγρινίου.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως πρόκειται για εγκύλιο του Υπουργείο Εσωτερικών (δείτε την εδώ) προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας (και τα νομικά πρόσωπά τους) αναφορικά με την “αποτύπωση των μη νόμιμων και μη κανονικών δαπανών στο Δημόσιο Λογιστικό (Μητρώο Δεσμεύσεων) και στη Γενική Λογιστική”. Στην εγκύλιο αυτή δεν γίνεται φυσικά καμία ειδική αναφορά στο Δήμο Αγρινίου, ούτε φυσικά και στο θέμα της πληρωμής των υπερωριών στους δημοτικούς υπαλλήλους.

Η Χριστίνα Σταρακά στο facebook πάντως μιλά για παρέμβαση του ΥΠΕΣ για τις απλήρωτες υπερωρίες. Ενώ έχει ενδιαφέρον πως η ανακοίνωσή της με το αίτημα για σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων δημοσιεύτηκε ελάχιστη ώρα, αφότου το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αγρινίου κοινοποίησε στις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου το αίτημά της προς τη Διευθύνση Οικονομικών Υπηρεσίων του Δήμου. To ερώτημα όμως που προκύπτει είναι αν η επικεφαλής του “Αγρίνιo Mπορείς” διάβασε το έγγραφο του Σωματείου. Αυτό ρητά αναφέρει (δείτε το στη συνέχεια) πως το έγγραφο του ΥΠΕΣ αφορά -όχι το δήμο Αγρινίου αλλά- την αποτύπωση των δαπανών των ΟΤΑ που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις νομιμότητας και κανονικότητας.

Δήμος Αγρινίου: παρέμβαση του ΥΠ.ΕΣ. για τις απλήρωτες υπερωρίες-συνάντηση όλων προτείνει η Χριστινα Σταρακά.Ο Σύλλογος…

Gepostet von Χριστίνα Σταρακά am Montag, 19. Oktober 2020

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ.pdf by Dimitris Papadakis