Νοσοκομείο Αγρινίου : Κινήσεις ενίσχυσης από την ΥΠΕ με προσωπικό από την Πρωτοβάθμια

Ένα διόλου ουσιαστικό αλλά τυπικό εμπόδιο ήρθη με την πρόσληψη τεσσάρων γιατρών στο Νοσοκομείο Αγρινίου για την λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ως αυτόνομου τμήματος του Νοσοκομείου. Πλέον εκεί μπορούν να εργαστούν και γενικοί γιατροί προερχόμενοι από τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όπως είχε κάνει γνωστό το ΑγρίνιοCulture.gr σε προηγούμενο δημοσίευμά του η προκήρυξη του 2018 για στελέχωση του αυτόνομου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Αγρινίου τελεσφόρησε με μεγάλη καθυστέρηση πριν από λίγες εβδομάδες. Ένας καρδιολόγος, ένας χειρουργός, ένας παθολόγος και ένας αναισθησιολόγος θα στελεχώσουν το αυτόνομο ΤΕΠ και θα μειώσουν σε μεγάλο βαθμό το φόρτο εργασίας, που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γιατροί των κλινικών. Στο πλαίσιο αυτό η 6ηΥΠΕ επιχειρούν με μετακινήσεις γιατρών από δομές τις πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να πετύχουν την περαιτέρω ενίσχυση του Νοσοκομείου Αγρινίου με δεδομένο πως δυστυχώς αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη έξαρση της πανδημίας. Έτσι λοιπόν σε τρεις γιατρούς από περιφερειακά ιατρεία και Κέντρα Υγείας εδόθησαν οι ανάλογες εντολές μετακίνησης. Σημειωτέον ότι μιλάμε για γιατρούς προερχόμενους από δομές που δεν έχουν ενταχθεί στη μάχη κατά του κορονοϊού (μέχρι στιγμής αυτό έχει γίνει μόνο για τα Κέντρα Υγείας Αγρινίου και Αμφιλοχίας).

Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι επειδή η συγκεκριμένη λύση φαντάζει -και σε κάποιο βαθμό είναι- εμβαλωματική λύση από ορισμένες πλευρές διατυπώνονται ενστάσεις. Ωστόσο από την άλλη υπάρχουν σε ορισμένες περιπτώσεις Κέντρα Υγείας ή περιφερειακά ιατρεία, που διαθέτουν ικανοποιητική ή σχεδόν επαρκή στελέχωση και με δεδομένη την έκτακτη συνθήκη της πανδημίας, αλλά και το γεγονός ότι πολλές δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δεν μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα από τη… συνταγογράφηση, έγινε από την πλευρά της 6ης ΥΠΕ αυτή η κίνηση με τον περιορισμένο αριθμό μετακινήσεων.