Παναιτωλικός : Ένα μεγάλο λάθος έκανε ο Χάβος

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται ο Παναιτωλικός. Για όσους γνώριζαν πράγματα και καταστάσεις, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Μετά τη Λαμία στα υψηλά κλιμάκια υπήρχε προβληματισμός και άρχισε να στρώνεται το έδαφος για τις εξελίξεις.

Η ήττα στο Περιστέρι… βόλεψε. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο Παναιτωλικός διαμαρτυρήθηκε ορθώς για το ανύπαρκτο πέναλτι που πήρε ο Ατρόμητος. Πέναλτι που ουσιαστικά καθόρισε το ματς, αφού άλλαξε εντελώς το πλάνο των φιλοξενούμενων. Πώς γίνεται να θεωρείς πως χάνεις ένα ματς σε μεγάλο βαθμό λόγω της διαιτησίας και να διώχνεις τον προπονητή σου;

Ας πιάσουμε και τα προηγούμενα ματς. Ισοπαλία στο Ηράκλειο στην πρεμιέρα κόντρα στον ΟΦΗ. Αν μη τι άλλο θετικό το αποτέλεσμα. Ακολουθούν οι αγώνες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, στα οποία η ήττα ήταν μάλλον εντός προγράμματος. Ακόμη και έτσι στο πρώτο ο Παναιτωλικός στάθηκε αρκετά καλά και είχε το χαμένο πέναλτι για να ισοφαρίσει. Μήπως φταίει ο προπονητής και για την εκτέλεση του Ματσόλα;

Επόμενο παιχνίδι ήταν η ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης. Κόντρα σε μία από τις ομολογουμένως καλές ομάδες του πρωταθλήματος ο Παναιτωλικός βρέθηκε να παίζει με δέκα από το 17′. Παρόλα αυτά ισοφάρισε και για μεγάλο διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερος. Για να μη βαρεθεί κανείς από αυτή τη αναδρομή, το μοναδικό πραγματικά κακό παιχνίδι μέχρι την… εφεύρεση του Μανούχου στο Περιστέρι έγινε στη Λαμία. Ακόμη και έτσι, βέβαια, ο εκτός έδρας βαθμός ήρθε.

Διώχνεις, λοιπόν, τον προπονητή σου με ουσιαστικά ένα κακό ματς; Ο καθένας ξέρει την απάντηση σε αυτό. Το πρόβλημα, όμως, στο Αγρίνιο είναι βαθύτερο. Από τη στιγμή που ο Φώτης Κωστούλας σταμάτησε να ασχολείται τόσο, η ομάδα έχει πάψει να λειτουργεί με πλάνο. Η ποδοσφαιρική λογική έχει χαθεί καιρό τώρα. Γίνεται ο προπονητής που πέρυσι σε έσωσε να… στηρίζεται για έξι αγωνιστικές την επόμενη χρονιά, όσες και ο απίθανος Λουίς Κάστρο έναν χρόνο πριν;

Όσο για τον Χάβο, το μεγάλο του λάθος ένα ήταν. Ότι πριν από έναν χρόνο αποφάσισε να επιστρέψει στον Παναιτωλικό. Ανέλαβε μία ομάδα διαλυμένη. Όποιος θυμάται την εικόνα που είχαν τότε τα «καναρίνια» και ο Πανιώνιος, έβλεπε πως η με διαφορά χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος ήταν ο Παναιτωλικός. Όλοι γνωρίζουν ποιοι ήταν υπεύθυνοι γι’ αυτό. Ποιοι ανέλαβαν τον σχεδιασμό και με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγούσαν το καράβι στα βράχια. Για να γλιτώσουν ό,τι ακολουθούσε και την οργή του κόσμου στη συνέχεια, στράφηκαν στον μοναδικό κόουτς που ήξεραν δεδομένα πως θα τους σώσει.
Τακτικά λάθη, άστοχες επιλογές σε μεταγραφές ή αλλαγές όλοι έχουν. Το μεγάλο λάθος, όμως, του Χάβου ένα ήταν, ότι δέχτηκε μετά από μία πολύ καλή χρονιά με τη Λαμία να μπλέξει σε αυτή την περιπέτεια μόνο και μόνο επειδή για εκείνον ο Παναιτωλικός ήταν κάτι ιδιαίτερο.

Κλείνοντας, το αποκορύφωμα του πώς λειτουργεί το κλαμπ θα είναι να στραφεί ο Παναιτωλικός στον Δέλλα. Έναν ακόμη προπονητή που άφησε να φύγει χωρίς να καταλάβει κανείς το γιατί. Ο «Τράι» είχε προσφέρει, έδειξε έργο και τελικώς… έμαθε κάποια στιγμή πως θα αντικατασταθεί από έναν Πορτογάλο!

Τίποτα, όμως, δεν εκπλήσσει πια στο Αγρίνιο. Παίκτες που έδωσαν πράγματα έφυγαν τα τελευταία χρόνια με τον χειρότερο τρόπο, προπονητές που βοήθησαν όσο μπορούσαν, βλέπουν την πόρτα της εξόδου και η ομάδα πια φαίνεται να συνηθίζει πως κάθε χρόνο θα δίνει μάχη για την παραμονή έως το τέλος. Ο λόγος; Τον αναφέραμε και πιο πάνω. Δυστυχώς αυτοί που παίρνουν πλέον τις αποφάσεις, έχουν τσακωθεί με την ποδοσφαιρική λογική.

πηγή : sportime.gr