Πέντε μήνες περιμένει… ο καινούργιος αξονικός τομογράφος στο Μεσολόγγι

Ανέκαθεν είχαμε «θέμα» τους τομογράφους
Ο νέος αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Μεσολογγίου τοποθετήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Νοσοκομείο. Όμως βρισκόμαστε στο Νοέμβριο και ακόμη δεν έχει λειτουργήσει γιατί δεν έχει πάρει ακόμη την απαραίτητη πιστοποίηση, ενώ πρόβλημα φαίνεται ότι υπάρχει και με την επάρκεια του προσωπικού. Αυτό ουσιαστικά κατήγγειλαν οι γιατροί της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ενόψει της μεταφοράς των ασθενών με covid από άλλες περιοχής και κυρίως από την Ήπειρο στο Μεσολόγγι. Φυσικά για ένα αξονικό τομογράφο δεν χρειάζεται να βρισκόμαστε σε εποχές πανδημίας για να καταλάβουμε πόσο απαραίτητος είναι για τη λειτουργία ενός Νοσοκομείου.

Δυστυχώς όμως μέχρι τώρα ούτε οι έκτακτες συνθήκες μιας πανδημίας κατάφεραν να δώσουν λύση έγκαιρα. Έτσι για πέντε μήνες το ολοκαίνουργιο μηχάνημα περιμένει… Αναφορικά με το προσωπικό θα πρέπει να πούμε ότι οι δύο ακτινοδιαγνώστες, που υπάρχουν στο Μεσολόγγι δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις εφημερίες του μήνα και την εν γένει δουλειά που έχει το Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου, που διαθέτει και ψηφιακό μαστογράφο. Μάλιστα ζητήθηκε πρόσφατα και έγινε από το ΔΣ του Νοσοκομείου -παρά την αντίθετη εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου- να γίνει τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου και να προστεθεί μια ακόμη θέση ακτινοδιαγνώστη, με την παράλληλη κατάργηση μια θέση από άλλη λιγότερο επείγουσα ειδικότητα στην παρούσα συγκυρία.

Όλα αυτά θυμίζουν έντονα την περίπτωση του μαγνητικού τομογράφου στο Αγρίνιο, που λειτούργησε για ένα φεγγάρι για μερικούς μήνες και έκτοτε παραμένει τοποθετημένος σε λάθος χώρο, με αποτέλεσμα να είναι χαλασμένος και εκτός λειτουργίας.