ΕΣΕΕ: Να μην πωλούνται σε σούπερ μάρκετ άλλα προϊόντα εκτός από τα βασικά είδη

Τι ζητά η ΕΣΕΕ για την προστασία των επιχειρήσεων που θα είναι κλειστές

Την παρέμβαση της κυβέρνησης ζητά με επιστολή της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), ώστε να μην επιτραπεί στα σουπερμάρκετ και τις υπεραγορές τροφίμων να πωλούν εκτός από τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, προϊόντα μεγαλύτερης διάρκειας -όπως ενδύματα, υποδήματα, ηλεκτρικές συσκευές, είδη σπιτιού κ.ά- εφόσον τα εξειδικευμένα εμπορικά καταστήματα θα είναι υποχρεωτικά κλειστά με κρατική εντολή.

Σημειώνεται ότι στη Γαλλία, ήδη εφαρμόζεται αυτό το μέτρο. Με απόφαση του Γάλλου πρωθυπουργού, απαγορεύεται η πώληση “μη απαραίτητων” προϊόντων, όπως βιβλίων, ρούχων και καλλυντικών κατά την περίοδο του lockdown, στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή που έστειλε η ΕΣΕΕ στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Παπαθανάση και τον Γεν. Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, σκοπός είναι να αποτραπεί αθέμιτος ανταγωνισμός για δεύτερη φορά σε βάρος των χιλιάδων μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές λόγω του νέου lockdown.

Η ΕΣΕΕ εισηγείται τη συμπερίληψη ρητής αναφοράς στα κυβερνητικά μέτρα, απόφασης με την οποία δε θα επιτρέπεται στις επιχειρήσεις τροφίμων κάθε κλίμακας και μεγέθους να προμηθεύουν το καταναλωτικό κοινό τα εν λόγω προϊόντα, για όσο διαρκέσει το νέο lockdown.