Διακοσμητικά Σπιτιού : 5 tips για να διαλέξεις τα κατάλληλα

Τα διακοσμητικά σπιτιού υπάρχουν ακόμα και σε ένα πολύ minimal σπίτι. Μάζεψε όλες τις πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να επιλέγεις τα ιδανικά για κάθε χώρο!

Μπαίνοντας σε ένα χώρο νιώθεις την αίσθηση οικειότητας ή αποξένωσης καθαρά και μόνο από την διακόσμηση του.

Ένας όμορφα διακοσμημένο δωμάτιο, πάντας σε προδιαθέτει θετικά.

Το «ωραίο» δε χρειάζεται να το απολαμβάνεις μονάχα έξω, μπορείς να το φέρεις και στον χώρο σου επιλέγοντας τα κατάλληλα διακοσμητικά σπιτιού. Δες πως θα το κάνεις με τα παρακάτω 5 tips:

Άδεια σημεία

Το πρώτο tip είναι να βρεις τα «άδεια σημεία». Είναι οι επιφάνειες στον τοίχο οι οποίες θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ένα  ξεχωριστό διακοσμητικό στοιχείο όπως είναι ένα κρεμαστό διακοσμητικό σπιτιού και να γίνουν πολύ πιο όμορφα. Για παράδειγμα στο σαλόνι θα βάλεις κάτι που συμπληρώνει τον χώρο σου όπως μία ξύλινη επιγραφή, ένα μεταλλικό σκαλιστό διακοσμητικό ή ένα επιτοίχιο σετ με καθρέφτες της Inart.

Μέγεθος

Να θυμάσαι πως κάθε διακοσμητικό σπιτιού πρέπει να έχει το κατάλληλο μέγεθος. Δεν μπορείς να βάλεις κάτι ογκώδες σε έναν ήδη μικρό χώρο, αλλά ούτε και κάτι πολύ μικρό σε έναν μεγάλο. Ο λόγος είναι πως το δωμάτιο αλλάζει και το διακοσμητικό βρίσκεται εκεί για να προσφέρει συμπλήρωση και όχι αισθητική ασυμφωνία. Μελέτησε καλά τις διαστάσεις πριν αγοράσεις κάτι.

Φτιάξε αρμονία

Μπορείς να πάρεις δύο ίδια διακοσμητικά όπως οι επιτραπέζιοι ελέφαντες της Espiel και να φτιάξεις το δικό σου σετ. Η αρμονία που προσφέρει μία δυάδα είναι πολλές φορές το κλειδί για να είναι γεμάτες όλες οι πλευρές και να υπάρχει οπτική ισορροπία. Επιπλέον λύνεις το πρόβλημα με τι άλλο να συμπληρώσεις τον χώρο, εάν νιώθεις πως χρειάζεται κάτι ακόμα.

Βάλε πράσινο!

Εάν αγαπάς τα φυτά τοποθέτησε μερικά μέσα στο σαλόνι ή την κουζίνα. Υπάρχουν πολύ όμορφα κασπώ για κακτάκια και παχύφυτα. Η χρησιμότητα τους δεν είναι μόνο η νέα αισθητική, αλλά και η προστασία από το νερό που μπορεί να τρέξει στον χώρο κατά το πότισμα. Εάν τώρα δεν τα πας τόσο καλά με τα πραγματικά φυτά, μπορείς να πάρεις τεχνητά φυτά, τα οποία δεν έχουν καμία ανάγκη και δεν διαφέρουν από τα αληθινά.

Οικονομικές επιλογές

Τα διακοσμητικά του σπιτιού δεν χρειάζεται να κοστίζουν μία περιουσία. Πρέπει να βρίσκεις όμορφα και ποιοτικά, αλλά να μπορείς να τα αποκτήσεις χωρίς να νιώσεις πως σου κόβουν άλλες ανάγκες. Κάνε λοιπόν έρευνα αγοράς και σίγουρα θα βρεις αυτό που θες και στην τιμή που σε ικανοποιεί.

Ανακάλυψε τώρα τα πιο όμορφα διακοσμητικά σπιτιού, καθώς και πολλά άλλα είδη στο agiovlasitishome.com!