Παναιτωλικός – Άρης 0-1

Ακάθεκτη συνέχισε η ομάδα του Άκη Μάντζιου την πορεία κορυφής, καθώς με πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα (στο 18′), πέρασε και από το Αγρίνιο για την 9η αγωνιστική της Super League.

Καλό ματς με έντονο ρυθμό είδαμε στο πρώτο μέρος. Κι αν από τον Άρη περιμέναμε οτι θα παίξει ανοιχτά και με σκοπό το γρήγορο γκολ, ο Παναιτωλικός έκανε το ίδιο, εκπλήσσοντας ευχάριστα.Η ομάδα του Μάντζιου πάντως μπήκε καλύτερα στο ματς, έχοντας την κατοχή και έχοντας διάθεση να δημιουργήσει, κυρίως από τα άκρα (ο Σίλβα άλλαζε πλευρές).

Ο Σίλβα που άλλαζε πλευρές, αλλά και ο Μάνος, ήταν ιδιαίτερα ορεξάτοι προσφέροντας ενέργεια στους φιλοξενούμενους. Μάλιστα στο 17′ ο Έλληνας επιθετικός ανετράπη από τον Μαλή μέσα στην περιοχή εξασφαλίζοντας πέναλτι για την ομάδα του. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος με μια… ασύλληπτη εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας για το 0-1!

Η εξέλιξη αυτή μάλλον «πείσμωσε» τους παίκτες του Δέλλα, καθώς μετά το 20′-25′ πήραν τα ηνία αγώνα. Τσιγγάρας και Ντίας κέρδιζαν τη μάχη της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Αριγίμπι δημιουργούσε πολλά προβλήματα από τα αριστερά.Την ίδια ώρα ο Άρης ήταν νευρικός (αρκετά ατομικά λάθη), δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου μπάλα κι έτσι ετσι ο Παναιτωλικός βρέθηκε αρκετά φορές στην «κιτρινόμαυρη» περιοχή. Εκεί ήταν όμως ο Σιαμπάνης ο οποίος όποτε χρειάστηκε «καθάρισε» για την ομάδα του. Πιο χαρακτηριστική φάση εκείνη του 31′ όταν ο Αριγίμπι εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ, αλλά ο 21χρονος τερματοφύλακας της Εθνικής Ελπίδων του είπε «όχι».

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης ήταν πιο «συμπαγής», με αποτέλεσμα να μην επιτρέψει στο συγκρότημα του Δέλλα να απειλήσει ιδιαίτερα. Γενικότερα οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες δεν ήταν τόσες πολλές όσες στο πρώτο. Στο 58′ και το το 60′ ο Ματέο Γκαρσία θα μπορούσε να είχε σκοράρει και ουσιαστικά να τελειώσει σωστά, όμως οι αποφάσεις του δεν ήταν σωστές. Στην πρώτη σούταρε άτσαλα, ενώ στη δεύτερη επέλεξε να τελειώσει μόνος του, αν και ο Μάνος ήταν δίπλα του ανενόχλητος. Ο Δέλλας θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του, είχε περάσει μέχρι το 70′ τους Βέργο, Ντουάρτε και Γιάκολις, ενώ ο Μάντζιος απέσυρε τον αρνητικό Γκαρσία για τον Μπερτόλιο, ενώ πέρασε και τον Μαντσίνι που μαρκάρει.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναιτωλικός κέρδισε μερικά κόρνερ και γενικότερα προσπάθησε να πιέσει, ωστόσο όπως και σε όλο το υπόλοιπο του δευτέρου ημιχρόνου «καθαρή» ευκαιρία δεν μπόρεσε να φτιάξει. Ο Άρης έκλεισε όλους τους διόδους προς την εστία του κρατώντας δίκαια το υπερπολίτιμο 1-0 ως το φινάλε του ματς.

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κνετ, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Μαλής (76′ Τζανακάκης), Ντάλσιο, Τσιγγάρας (76′ Χ. Άλβαρες), Ντίας Μεντόζα (70′ Ντουάρτε), Μάζουρεκ, Αριγίμπι (70′ Βέργος), Αζάντι (61′ Γιάκολις).

Άρης (Μαντζιος): Σούντγκρεν, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Ματίγια (86′ Λούκας Σάσα), Τζέγκο, Ματέο Γκαρσία (65′ Μπερτόλιο), Σίλβα (75′ Μαντσίνι), Γκάμα, Μάνος (86′ Μάνος).