Βλεφαροπλαστική: Που βοηθάει και ποιο το κόστος

Η βλεφαροπλαστική, είναι από τις πιο δημοφιλείς χειρουργικές επεμβάσεις που μπορεί να γίνει ταυτόχρονα για αισθητικούς αλλά και για ιατρικούς λόγους, ενώ με τις νέες εξελίξεις, μπορεί να είναι επίσης και αναίμακτη, με χαμηλό κόστος και τιμές ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες του ασθενούς.

Η συγκεκριμένη επέμβαση, έχει ως στόχο να επιδιορθώσει τα πεσμένα βλέφαρα και μπορεί να περιλαμβάνει αφαίρεση του περισσευούμενου δέρματος, των μυών και του λίπους, ανάλογα την περίπτωση και τις ανάγκες του ασθενούς.

Γιατί να επιλέξω την συγκεκριμένη διαδικασία;

Καθώς μεγαλώνετε, τα βλέφαρά σας ατονούν και οι μύες που τα στηρίζουν εξασθενούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, υπερβολικό λίπος το οποίο μπορεί να συγκεντρωθεί στα άνω ή στα κάτω βλέφαρά σας, προκαλώντας χαλάρωση των φρυδιών, πεσμένα άνω βλέφαρα και σακούλες κάτω από τα μάτια σας.

Αυτό έχει κόστος στην εμφάνιση αλλά και στην καθημερινότητά σας, καθώς δείχνετε πιο μεγάλοι σε ηλικία και πιο κουρασμένοι, αλλά ταυτόχρονα, το περισσεύον δέρμα γύρω από τα μάτια σας μπορεί να μειώσει την περιφερειακή σας όραση ειδικά τα άνω μέρη του οπτικού σας πεδίου. Ο στόχος λοιπόν που έχει η βλεφαροπλαστική είναι να μειώσει ή να εξαλείψει αυτά τα προβλήματα όρασης και να κάνει τα μάτια σας να φαίνονται νεότερα και πιο ξεκούραστα.

Μπορεί να γίνει μη επεμβατικά;

Για άτομα τα οποία θέλουν να αποφύγουν την χειρουργική επέμβαση, είτε για λόγους υγείας είτε γιατί τα αποθαρρύνει η περίοδος ανάρρωσης, η αναίμακτη βλεφαροπλαστική είναι η καλύτερη λύση. Η διαδικασία ονομάζεται Eye Lift και ουσιαστικά χρησιμοποιεί ειδικό Laser με το οποίο στοχεύει συγκεκριμένους δερματικούς ιστούς, και τους εξατμίζει με υψηλή θερμοκρασία, χωρίς να επηρεάσει τις παρακείμενες στοιβάδες. Επιπροσθέτως, χρησιμοποιώντας νήματα PDO, γίνεται άμεση διόρθωση της χαλάρωσης στην περιοχή των ματιών, επαναφέροντας μία ξεκούραστη και νεανική όψη στο πρόσωπο.

Η διαδικασία μοιράζεται σε πέντε συνεδρίες των 20 λεπτών η κάθε μία για να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα, ενώ μετά το πέρας της κάθε συνεδρίας ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του.

Είναι ακριβή διαδικασία;

Το κόστος για την αναίμακτη βλεφαροπλαστική είναι σαφώς διαφορετικό από της κλασικής χειρουργικής επέμβασης, ωστόσο οι τιμές σε κάθε περίπτωση εξαρτώνται από τις ανάγκες του ασθενούς, την κατάσταση του και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε  κάθε περίπτωση ο γιατρός μπορεί να σας προτείνει την πιο συμφέρουσα λύση ώστε να έχετε το αποτέλεσμα που ονειρεύεστε με το πιο προσιτό δυνατό κόστος.

Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα του κορυφαίου πλαστικού χειρουργού δρ. Ζήση Μπουκουβάλα (https://www.drboukouvalas.gr/) και μάθετε περισσότερα για το κόστος της αναίμακτης βλεφαροπλαστικής και ενδεικτικές τιμές για την δική σας περίπτωση.