Παναιτωλικός : Ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό

Την 3η και πιο εύκολη νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Παναθηναϊκός με το 2-1 επί του Παναιτωλικού. Ο Μακέντα άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι» και με αυτογκόλ ο Λιάβας… φρόντισε να «τελειώσει» το ματς από το ημίχρονο! Ο Μεντόσα μείωσε για τον Παναιτωλικό στο 94′.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα του ματς και έλεγξε το ρυθμό, έχοντας ένα γκολ (10’) που ακυρώθηκε σωστά για (οριακό) οφ σάιντ του Αϊτόρ και ένα που μέτρησε (1-0) από τον Μακέντα (19’) στο πρώτο 20λεπτο.Στη συνέχεια έδωσε χώρο στους Αργινιώτες και προσπάθησε να βρει χώρους στο επιθετικό τρανζίσιον, όπερ και εγένετο στο 43’ μετά από ωραίο συνδυασμό των Βιγιαφάνιες, Καρλίτος και Ζαγαρίτη και σέντρα του τελευταίου προς τον Μακέντα, με τον Λιάβα να τη στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του (2-0). 


Στο δεύτερο ημίχρονο, το τριφύλλι έκρυψε τη μπάλα στο 49’ με τον Αϊτόρ να σκοράρει από τακουνάκι του Καρλίτος, αλλά ο Ισπανός πανηγύρισε άσκοπα για δεύτερη φορά καθώς το γκολ ακυρώθηκε (σωστά) για χέρι του «Βίγια» στη σέντρα που επιχείρησε στο ξεκίνημα της φάσης. Ο Μπόλονι δοκίμασε από το 67’ το 4-2-3-1 με τον Αγιούμπ αντί του Καρλίτος και στο 77’ ο Ολλανδομαροκινός έβγαλε τον Ζαγαρίτη τετ α τετ με τον Κνετ που έσωσε την εστία του στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού. Ο Παναιτωλικός πέτυχε το γκολ της τιμής στο 95′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μεντόσα, σε χέρι του Σάντσες ένα λεπτό νωρίτερα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Βιγιαφάνιες (84’ Μπουζούκης), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (84’ Τζαβίδας), Αϊτόρ (78’ Μολό), Καρλίτος (67’ Αγιούμπ), Μακέντα (78’ Καμπετσής).

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Τζανακάκης (80’ Μεντίνα), Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Ντάλσιο, Τσιγγάρας, Ντίας, Γιάκολις (60’ Ντουάρτε), Μάζουρεκ (60’ Ταχάρ), Αριγίμπι (70’ Μεντόσα), Αζάντι (46’ Βέργος).