Γιατί στην Αιτωλοακαρνανία δεν αποδίδουν τα μέτρα του lockdown;

Προβληματίζουν τα 140 κρούσματα της τρίτης εβδομάδας του lockdown
476 κρούσματα το Νοέμβριο στην Αιτωλοακαρνανία

Πολύ υψηλός ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφηκε από το ΕΟΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία και την εβδομάδα που πέρασε (23-9/11). Αυτό που δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί είναι το γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων -για τα τοπικά δεδομένα πάντα- παραμένει υψηλός παρά το γεγονός ότι μιλάμε για τρίτη εβδομάδα του lockdown…

174 ήταν τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν λοιπόν από τον ΕΟΔΥ την εβδομάδα που πέρασε ωστόσο από αυτά θα πρέπει μάλλον να αφαιρεθούν τα 34 κρούσματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, που τελικά αποδείχθηκαν αρνητικά. Μολαταύτα από τις αρχές Νοεμβρίου η Αιτωλοακαρνανία μετρά 476 κρούσματα, αριθμός κατά πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τους προηγούμενους μήνες από την αρχή της πανδημίας. Μάλιστα τα 426 από αυτά κατεγράφησαν από την έναρξη του lockdown και μετά.

Έχοντας πλέον τα δεδομένα της τρίτης εβδομάδας του lockdown, η διαπίστωση πως τα κρούσματα είναι αυξημένα είναι δεδομένη. Το εύλογο όμως ερώτημα είναι γιατί στην Αιτωλοακαρνανία δεν φαίνεται να αποδίδουν την αναμενόμενη μείωση των κρουσμάτων τα μέτρα του lockdown; Ένα ερώτημα που μάλλον είναι δύσκολο να απαντηθεί ακόμη και από τους ειδικούς.