Νοσοκομείο Αγρινίου : Ο covid πλήττει άλλα τμήματα και όχι την κλινική covid

Ο εντοπισμός κρουσμάτων στο Νοσοκομείο Αγρινίου είναι οπωσδήποτε κάτι δυσάρεστο, όμως αν παρατηρήσει κανείς το ποιες ειδικότητες στο προσωπικό του Νοσοκομείου έχει «χτυπήσει» ο ιός, ενδεχομένως με σχετική ασφάλεια μπορεί να βγάλει κάποια συμπεράσματα, που αναδεικνύουν τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και τον επαγγελματισμό, με το οποίο η πλειονότητα του προσωπικού και ιδίως αυτό της κλινική covid αντιμετωπίζει την πανδημία.

Είναι αξιοσημείωτο λοιπόν ότι τα περισσότερα κρούσματα στο προσωπικό του Νοσοκομείου Αγρινίου δεν εντοπίζονται στο προσωπικό της κλινικής covid, αλλά στο προσωπικό άλλων κλινικών και τμημάτων του Νοσοκομείου. Υπάρχουν βέβαια κρούσματα μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού σε ανθρώπους του Νοσοκομείου που έρχονται σε επαφή με τους νοσούντες από κορονοϊό. Όμως τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε ειδικότητες όπως οι τραυματιοφορείς, οι καθαρίστριες, οι βοηθοί θαλάμου, το προσωπικό ασφαλείας, αλλά και οι νοσηλεύτριες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Ως επί το πλείστον, δηλαδή, μιλάμε για ανθρώπους που από τη φύση της ειδικότητάς τους μετακινούνται σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους. Ενώ η περίπτωση κρουσμάτων στα επείγοντα δείχνει, αν μη τι άλλο, πόσο κρίσιμη είναι διαχείριση των περιστατικών που προσέρχονται στο Νοσοκομείο ως ύποπτα περιστατικά κορονοϊού, καθώς και πόσο σημαντική είναι η γρήγορη εργαστηριακή επιβεβαίωση ή όχι του κάθε περιστατικού, ώστε να γίνει και η ανάλογη διαχείριση στη συνέχεια. Για αυτό λοιπόν είναι και σημαντική η προμήθεια του μοριακού αναλυτή. Σε κάθε περίπτωση είναι αξιοσημείωτο ότι το προσωπικό της κλινικής covid παραμένει σε γενικές γραμμές “αλώβητο” από το covid σε σχέση με άλλα τμήματα του Νοσοκομείου. Κάτι που δημιουργεί και προβληματισμό αναφορικά με την τήρηση των μέτρων.