Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τις αμυντικές δαπάνες στην σημαντικότερη ελληνοτουρκική κρίση

Τα κόμματα εξουσίας όταν είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση, συνηθίζουν να υπερψηφίζουν τις αμυντικές δαπάνες στην ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό.

Πρόκειται για μια «παράδοση» συμβολικού χαρακτήρα, προκειμένου ο εκάστοτε δικομματισμός να στείλει ένα μήνυμα εθνικής ενότητας κυρίως προς την άλλη πλευρά του Αιγαίου. Φέτος ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μην ακολουθήσει την παράδοση και να ψηφίσει «παρών». Σον περσινό Προϋπολογισμό είχε υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες.

Η απόφαση για το «παρών» στις αμυντικές δαπάνες λήφθηκε καθώς επικράτησε το σκεπτικό ότι οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης διαρκώς χειροτερεύουν και το πολιτικό κλίμα γίνεται όλο και πιο τοξικό, αφού δεν υπάρχει στοιχειώδης εμπιστοσύνη μεταξύ των κομμάτων εξουσίας.Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η κυβέρνηση λειτουργεί σπασμωδικά, έχοντας απομακρυνθεί από την εθνική στρατηγική, πράγμα που εκτιμούν στην Κουμουνδούρου ότι αποτυπώνεται στα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αφού όπως λένε χαρακτηριστικά οι κυρώσεις που δαγκώνουν δεν ήρθαν ποτέ.

Πως θα τους φαίνονται όμως στο ΣΥΡΙΖΑ αν οι της ΝΔ δεν είχαν ψηφίσει την αναβάθμιση των F-16, που ο Αλέξης Τσίπρας είχε συμφωνήσει με τον διαβολικά καλό Ντόναλντ Τραμπ; Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι η ελληνοτουρκική κρίση που βιώνουμε από το περασμένο καλοκαίρι, είναι μοναδική στα χρονικά των σχέσεων μας με τους γείτονες. Μπορεί η «επακούμβηση» της φρεγάτας Λήμνος με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis να υπολείπεται ως συμβάν από το να χαρακτηριστεί «δεύτερα Ίμια», όμως αυτή τη φορά διακυβεύονται πολλά περισσότερα από τα Ίμια… Αυτό θα έπρεπε να το είχε καταλάβει η αντιπολίτευση.