Αν κάποιος έπρεπε να συγχαρεί ειρωνικά τον άλλο

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στο νυν και τον πρώην Περιφερειάρχη για τα επιπλέον 20 εκατ. που διατεθούν μέσω του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που επλήγησαν από την πανδημία, έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Απ. Κατσιφάρας, που προφανώς είχε την πληροφορήση μέσα από τη Διαχειριστική Αρχή ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο έσπευσε να ζητήσει κάτι τέτοιο προτείνοντας μάλιστα το ποσό (τα 20 εκατ. ευρώ) που την επομένη ανακοίνωσε η Περιφέρεια. Ακολούθησαν τα ειρωνικά συγχατηρήρια του πρώην Περιφερειάρχη.

Αν όμως κάποιος έπρεπε να συγχαρεί ειρωνικά τον άλλον, αυτός ήταν ο Νεκτάριος Φαρμάκης. Και αυτό γιατί ο Απόστολος Κατσιφάρας παρέδωσε ένα τόσο χαμηλό ποσοστό νομικών δεσμεύσεων στο ΕΣΠΑ (το ΕΣΠΑ που αυτός σχεδίασε από το 2014) που έγινε εφικτό, όχι μόνο να δεσμευτούν αρχικά 30 εκατ. για τις πληγείσες επιχειρήσεις, αλλά και να υπάρχει και συμπληρωματική προκήρυξη για 20 ακόμη εκατ. Ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στο τέλος της πέμπτης χρονιάς της τρέχουσας περιόδου και σε ποσοστό νομικών δεσμεύσεων το ΕΣΠΑ υστερεί ακόμη…

Παραδόξως ο Νεκτ. Φαρμάκης δεν έσπευσε να συγχαρεί ειρωνικά τον Απ. Κατσιφάρα.