Με ευχές “ρίχνει” γέφυρες σε Λιβανό ο Κ. Λύρος

Ευχετήρια επιστολή ένεκα της υπουργοποίησης έστειλε ο Κώστας Λύρος στον Σπήλιο Λιβανό. Η αλήθεια είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είθισται να εύχονται δημόσια στους βουλευτές για την υπουργοποίησή τους, αλλά ο δήμαρχος του Μεσολογγίου το τόλμησε. Και μέχρι στιγμής είναι ο μόνος βουλευτής της Αιτωλοακαρνανίας που το έκανε δημόσια.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται από πολλούς στο Μεσολόγγι ως μια κίνηση του Κ. Λύρου να “ρίξει γέφυρες” στο νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Καθώς οι κομματικές σχέσεις μεταξύ των παραγόντων της ΝΔ στο Μεσολόγγι είχαν διαταραχθεί από την περίοδο των δημοτικών εκλογών του 2019 και την αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο υποψηφίους δημάρχους Κ. Λύρο και Ν. Καραπάνο. Μάλιστα κατά την περίοδο των εθνικών εκλογών που ακολούθησαν αμέσως ήταν πλέον ξεκάθαρο πως στο Μεσολόγγι είχαν διαμορφωθεί δύο στρατόπεδα: Λύρος – Καραγκούνης και Λιβανός – Καραπάνος.

Κ. Λύρος και Σπ. Λιβανός είχαν αντιπαρατεθεί δημόσια τον Απρίλιο του 2020, όταν κατά τη συγκέντρωση που είχε προκαλέσει η δημοτική αρχή ενάντια στη φημολογούμενη έλευση μεταναστών στο Μεσολόγγι, είχαν συνομιλήσει δημόσια σε ανοικτή ακρόαση εκφράζοντας ο ένας για τον άλλο τη θλίψη του για τη θέση, που είχε επάρει στο θέμα. Μάλιστα ο Σπ. Λιβανός σε δήλωσή του είχε επικρίνει ως κατακριτέα τη “συμπεριφορά ορισμένων, εν μέσω υγειονομικών μέτρων καραντίνας, να επιτίθενται στην ελληνική κυβέρνηση και να καλούν τους πολίτες σε συγκεντρώσεις, χωρίς μέριμνα για την ασφάλεια αυτών και χωρίς τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας”.