Παναιτωλικός : Ήττα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν έπεισε σήμερα στο ΟΑΚΑ, παρότι ήταν καλύτερη από τον Παναιτωλικό και τελικά νίκησε επειδή απειλήθηκε ελάχιστα από τον αντίπαλο της. Και σκόραρε μία φορά, παρότι έχασε ακόμη 2-3 σπουδαίες ευκαιρίες.

Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε επηρεασμένη από το κλίμα των ημερών. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε το πάνω χέρι και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Απειλούσε με τον Τάνκοβιτς σε πρώτο πλάνο, αλλά δεν είχε την απαιτούμενη πίεση και οργάνωση για να φτιάξει φάσεις. Αντιθέτως, ο Παναιτωλικός δεν… πατούσε καν στην περιοχή του Αθανασιάδη που ήταν θεατής στο ματς. Και τελικά στο 41’ μετά από σουτ του Μπακάκη που πήρε διαγώνια τροχιά προς τ’ αριστερά, ο Μάνταλος πρόλαβε την μπάλα και τη γύρισε ψύχραιμα στη μικρή περιοχή, όπου ήρθε ο Γαλανόπουλος και σε κενή εστία την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-0. Ένα γκολ ψυχολογίας που βοήθησε την ΑΕΚ να πάει ήρεμη στην ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ κλήθηκε να διαχειριστεί το ματς. Και το έκανε με σχετική ευκολία, μιας και ο Παναιτωλικός απείλησε ελάχιστα. Λιβάια και Ολιβέιρα έχασαν τεράστιες ευκαιρίες για το γκολ… ανάσα για το 2-0, ενώ η ομάδα του Αγρινίου έκανε μία φάση που καθάρισε εύκολα ο Αθανασιάδης σε πλασέ του Ντάλσιο, ξανά από λάθος της άμυνας της ΑΕΚ. Η Ενωση σπαταλούσε άσκοπα τον χρόνο και τις φάσεις δίχως να… τελειώνει το ματς και στο τέλος υπήρχε νευρικότητα, αλλά η αντίπαλη ομάδα έδειχνε ότι δεν ήταν καλά επιθετικά και δεν εκμεταλλεύτηκε τίποτε.

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0
ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Μπακάκης (67’ Σβάρνας), Νεντελτσεάρου, Τσιγκρίνσκι, Μιτάι (79’ Ινσούα), Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Γκαρσία (50’ Λιβάγια), Μάνταλος (79’ Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (67’ Σιμόες), Ολιβέιρα

Παναιτωλικός (Τ. Δέλλας, 4-3-3): Κνετ, Τζανακάκης (69’ Αριγίμπι), Μαλής, Κωνσταντόπουλος, Περέιρα (63’ Μάζουρεκ), Λιάβας, Ταχάρ (76’ Γιάκολις), Τσιγγάρας, Μανθάτης (69’ Μεντίνα), Ντάλσιο, Βέργος (64’ Αζάντι)

Ο Μανούχος χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Σάκχοφ (36’), Ινσούα (86’) – Μαλλή (39’), Λιάβα (43’), Μεντίνα (89’).