Έγκλημα στο Χαλκιόπουλο : Μυστήριο με τη λεία και το κομπόδεμα των ηλικιωμένων

Δυο γείτονες και ο ανιψιός των ηλικιωμένων οι ύποπτοι της δολοφονίας

Τα κομμάτια του παζλ για την εξιχνίαση της ληστείας μετά φόνου στο Χαλκιόπουλο του Δήμου Αμφιλοχίας, συμπληρώθηκαν χθες από τις έρευνες της τοπικής Αστυνομίας. Και αύριο τρία άτομα αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Αγρινίου, όπου διαβιβάστηκε η δικογραφία και αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Ένας 91χρονος βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης νεκρός, δεμένος χειροπόδαρα στο πάτωμα του σπιτιού του και σε ελάχιστη απόσταση από τη σορό του, η σύζυγος του δεμένη στο κρεβάτι, σε κατάσταση σοκ. Οι έρευνες της Ασφάλειας Αγρινίου, που έγιναν αμέσως παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Δημήτρη Γαλαζούλα, άρχισαν από χθες να ξετυλίγουν ένα κουβάρι ανατριχιαστικών λεπτομερειών αναφορικά με την υπόθεση αυτή, που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φερόμενοι ως δράστες της φονικής ληστείας σε βάρος των ηλικιωμένων είναι ένας ανιψιός (!) του άτυχου ζευγαριού και δύο γείτονές τους, οι οποίοι είναι αδέλφια μεταξύ τους! Χθες μάλιστα προσήχθησαν από την Αστυνομία και μάλιστα η ηλικιωμένη γυναίκα που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Αγρινίου φέρεται να τους αναγνώρισε. Συγκεκριμένα η ηλικιωμένη αναγνώρισε τον ανιψιό της, όταν του έπεσε η μάσκα που φορούσε.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, οι τρεις δράστες μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού πριν από έξι ημέρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με κουκούλες και φορώντας γάντια στα χέρια τους. Στη συνέχεια, αφού έδεσαν και φίμωσαν τους ηλικιωμένους, ξεκίνησαν να ερευνούν τους χώρους του σπιτιού. Οι ηλικιωμένοι εντοπίστηκαν το πρωί της Πέμπτης από συγγενικό τους πρόσωπο και όπως διαπιστώθηκε ο 91χρονος άνδρας είχε χάσει την ζωή του, ενώ η συνομήλικη σύζυγός του διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος ως ένας εκ των δραστών και ανιψιός του ζευγαριού αρχικά ομολόγησε τις πράξεις τους προφορικά. Στη συνέχεια όμως αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους Αστυνομικούς και να υπογράψει ομολογία, όπως και οι φερόμενοι ως συνεργοί του, οι οποίου αρνήθηκαν να πουν πόσα και που είναι τα χρήματα που αφαίρεσαν, τα οποία δεν βρέθηκαν στις οικίες τους. Από τους φερόμενους ως δράστες έχουν ληφθεί αποτυπώματα και γενετικά υλικά που έχουν σταλεί για σύγκριση και ταυτοποίηση με ευρήματα από τον χώρο.

«Δεν έχουν ομολογήσει», λέει ο δικηγόρος δύο εκ των φερόμενων δραστών

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι o δικηγόρος δύο εκ των τριών ατόμων, Γιώργος Κασοκεράκης, μιλώντας στο thebest.gr : «Οι δύο εντολείς μου αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή στο έγκλημα και δεν έχουν ομολογήσει ότι συμμετείχαν. Αύριο θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή».

Από ασφυξία ο θάνατος του 91χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες η ιατροδικαστική εξέταση του 91χρονου άνδρα καταδεικνύει ότι «ο θάνατος προήλθε από ασφυξία δια αποφράξεως των αεροφόρων οδών». Κάτι που εξηγείται από το γεγονός ότι οι ληστές φέρονται να φίμωσαν τον ηλικιωμένο για να σταματήσει να καλεί σε βοήθεια. Τα τελικά αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής και της ιατροδικαστικής έκθεσης θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία που σχημάτισε η Αστυνομία για ληστεία κατά συναυτουργία από την οποία επήλθε θάνατος και ενδεχομένως να αλλάξουν και την κατηγορία με την οποία θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι φερόμενοι ως δράστες. Πληροφορίες μάλιστα λένε πως το κατηγορητήριο των δραστών θα έχει και την κατηγορίας της σύστασης συμμορίας.

Το μυστήριο με τη λεία και το κομπόδεμα των ηλικιωμένων

Ένα από τα κομβικότερα όμως σημεία της υπόθεσης αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος είναι η λεία των δραστών. Στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού οι αστυνομικοί βρήκαν σε μετρητά 13.500 ευρώ. Αυτό οδηγεί σε δύο συμπεράσματα: Είτε οι δράστες βρήκαν κάποιο ποσό και στην προσπάθεια τους να φύγουν γρήγορα δεν έψαξαν κι άλλους χώρους του σπιτιού, είτε η εισβολή τους οφείλεται σε κάποιο άλλο λόγο, πράγμα όμως που συγκεντρώνει μόνο θεωρητικές πιθανότητες. Και αυτό γιατί από την αρχική ομολογία του ενός εκ των φερόμενων δραστών προέκυψε ότι υπήρξε λεία, ωστόσο το ποσό παραμένει αδιευκρίνιστο. Πληροφορίες ωστόσο επιμένουν πως το ποσό που εκλάπη πιθανότατα ήταν πολύ μεγαλύτερο και ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Εξάλλου έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι οι δράστες προέρχονται από το κοντινό περιβάλλον των ηλικιωμένων και προφανώς θα γνώριζαν κάποιες λεπτομέρειες για το κομπόδεμα του ηλικιωμένου ζευγαριού. Όποια κι αν ήταν η λεία μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί, καθώς οι έρευνες της Αστυνομία σε αυτό το κομμάτι δεν έχουν αποδώσει ακόμη. Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι έγινε έρευνα και σε χωράφι στο Χαλκιόπουλο, όπως πιθανολογήθηκε ότι θα έκρυψαν τη λεία τους οι δράστες.

Μια από τις ανατριχιαστικές και συνάμα τραγικές λεπτομέρειες αυτού του ιδιαίτερα βάρβαρου εγκλήματος ότι η 85χρονη πέρασε πέντε 24ωρα –μέχρι να ανακαλυφθεί το άτυχο ζευγάρι- δίπλα στο νεκρό σύζυγό της μη γνωρίζοντας όμως ότι αυτός είχε πεθάνει, καθώς οι ληστές της φόρεσαν κουκούλα. Πάντως η ηλικιωμένη γυναίκα με τη μαρτυρία της βοήθησε αρκετά τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Σε κάθε περίπτωση η Ασφάλεια Αγρινίου κινήθηκε άμεσα και κατάφερε σε περίπου ένα 24ωρο να εξιχνιάσει την συγκεκριμένη υπόθεση.