Φήμες στο Μεσολόγγι για ακύρωση του Τεχνικού Προγράμματος και φυσικά blame game

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν έχει αποφανθεί για την ένσταση που έχει καταθέσει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Μεσολογγίου και πρώην δήμαρχος Νίκος Καραπάνος αναφορικά με την έγκριση του τεχνικού προγράμματος για το 2021.

Ωστόσο η καθυστέρηση που υπάρχει στην έκδοση της απόφασης από την πλευρά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχει τις τελευταίες ώρες εντείνει την φημολογία πως πιθανότητα η προσφυγή του Νίκου Καραπάνου θα γίνει αποδεκτή και η έγκριση του τεχνικού προγράμματος από το Δημοτικό συμβούλιο του Μεσολογγίου θα ακυρωθεί. Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, τότε στη λειτουργία του δήμου και πολύ περισσότερο στην εκτέλεση και προώθηση των έργων του δήμου θα υπάρξουν καθυστερήσεις, καθώς θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να επανέλθει σε μία τέτοια περίπτωση και να εγκρίνει εκ νέου το τεχνικό πρόγραμμα, λαμβάνοντας υπ’όψιν και τις οποίες συστάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Από την στιγμή πού δεν έχουμε επισήμως την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δημοσιευμένη, προφανώς και δεν υπάρχει κανένας λόγος για το ποιος θα πρέπει να χρεωθεί αυτήν την καθυστέρηση : η δημοτική αρχή ή η αντιπολίτευση.

Όσο όμως η φημολογία καλά κρατεί στο Μεσολόγγι, έχει ήδη ξεκινήσει το blame game σε συνέχεια της αντιπαράθεσης που υπήρξε ανάμεσα στη δημοτική αρχή και την παράταξη του Νίκου Καραπάνου, όταν συζητούνταν το τεχνικό πρόγραμμα στο δημοτικό συμβούλιο, με τη δημοτική αρχή να υποστηρίζει ότι η αντιπολίτευση θέλει να φρενάρει το έργο της δημοτικής αρχής και την αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι η δημοτική αρχή δεν συμμορφώθηκε με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος για την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν σε αυτό προτάσεις που γίνονται από την αντιπολίτευση. Όπως και να ‘χει, θα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα η εξέλιξη, όποια κι αν είναι η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Από την άλλη βέβαια, επειδή υπάρχουν πολλά πράγματα πού βρίσκονται σε εξέλιξη, πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά του Μεσολογγίου, που περιμένουν λύσεις, καλό θα είναι αν τελικά επιβεβαιωθούν οι φήμες και το τεχνικό πρόγραμμα ακυρωθεί, να δοθεί κατά το δυνατόν γρηγορότερα λύση στη χρονοτριβή που ανακύπτει. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, ένας Δήμος χωρίς εγκεκριμένο Τεχνικό Πρόγραμμα είναι σαν ένας άνθρωπος χωρίς χέρια και χωρίς πόδια. Και ανεξαρτήτως ευθυνών αυτό δεν αξίζει στους δημότες και τα προβλήματα της περιοχής.