Συρροή κρουσμάτων στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου

Συναγερμός έχει σημάνει στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν προκύψει απανωτά κρούσματα κορονοϊού σε εννέα συνολικά τροφίμους και δύο εργαζόμενες στη δομή.

Μόνο σήμερα επιβεβαιώθηκαν ως θετικοί στον κορονοϊό τέσσερις τρόφιμοι και μια εργαζόμενη. Όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr στα μέσα της εβδομάδας (Τετάρτη – Πέμπτη) καταγράφηκαν πέντε κρούσματα στους τροφίμους του Γηροκομείου, ενώ η αρχή του νήματος των κρουσμάτων φαίνεται πως έγινε από εργαζόμενη που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, από τον εντοπισμό και άλλων κρουσμάτων σήμερα στο Γηροκομείο, που αριθμεί περί του 60-70 τροφίμους, δείχνει ότι υπάρχει συρροή κρουσμάτων, που θα πρέπει να ελεγχθεί το ταχύτερο δυνατό.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κάποια από τα κρούσματα -τέσσερα στο σύνολο- που εντοπίστηκαν αρχικά χρειάστηκαν νοσηλεία και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, ενώ μια ακόμη περίπτωση τροφίμου με ήπια συμπτώματα παραμένει σε απομόνωση στο Γηροκομείο. Η κλινική covid, ωστόσο του Νοσοκομείο Μεσολογγίου μετά τις τελευταίες εισαγωγές από το Γηροκομείο έχει γεμίσει, καθώς διαθέτει συνολικά εννέα κλίνες. Και έτσι στην περίπτωση που κάποιοι από τους τροφίμους που βρέθηκαν σήμερα θετικοί στο covid χρειαστούν νοσηλεία θα μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Αγρινίου.