Αδέσποτα από το Αιτωλικό βρέθηκαν στη Στράτο

Οι μεταφορές ζώων είχαν διαψευστεί από το Δήμο Μεσολογγίου

Στον Αχελώο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Στράτου, εντοπίστηκαν τέσσερα από τα οκτώ εξαφανισμένα αδέσποτα του Αιτωλικού, σύμφωνα με τους «Εθελοντές Φιλόζωους Μεσολογγίου Η Ελπίδα».
Στο σημείο έσπευσαν εκπρόσωποι του Δήμου Αγρινίου, της Φιλοζωικής Αγρινίου, της Φιλοζωική Μεσολογγίου Ελπίδα καθώς και πολίτες του Αιτωλικού που τα φρόντιζαν και τα έψαχναν τις τελευταίες ημέρες.Ο Δήμος Αγρινίου σκάναρε τα αδέσποτα που βρέθηκαν, την ίδια στιγμή που οι αναζητήσεις για τα υπόλοιπα τέσσερα συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Μεσολογγίου, δια του αρμοδίου αντιδημάρχου, είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τις μεταφορές ζώων που καταγγέλθηκαν πριν από μερικές ημέρες από φιλόζωους στο Μεσολόγγι. «Οι φήμες είναι αποκυήματα της φαντασίας ορισμένων που βάζουν συνεχώς εμπόδια στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να μειώσει τον πληθυσμό των αδέσποτων» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος.

Ωστόσο ο Δήμος Αγρινίου εμμέσως πλην σαφώς είχε υιοθετήσεις τις καταγγελίες των φιλόζωων, καθώς σε ανακοίνωσή του σημείωνε πως «οι καταγγελίες των οργανώσεων δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Αγρινίου».