Βαθμό στο χιονισμένο Χαριλάου πήρε ο Παναιτωλικός

Σε ένα… παγωμένο «Κλεάνθης Βικελίδης», απόρροια της κακοκαιρίας «Μήδεια» που πλήττει τη χώρα, ο Παναιτωλικός στάθηκε… όρθιος.

Σαφώς ανώτερος ήταν στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης. Πιέζοντας ψηλά, η ομάδα του Μάντζιου είχε ποσοστά κατοχής άνω του 65% κι έφτανε συχνά-πυκνά στην περιοχή (κυρίως από τα άκρα). Η αλήθεια είναι όμως ότι με εξαίρεση 2-3 περιπτώσεις δεν κατάφερε να φτιάξει τις αυτό που λέμε αρκετές κλασικές ευκαιρίες. Κι αυτό γιατί δημιουργούσε τις προϋποθέσεις, αλλά τα χαλούσε στην τελική.

Κατάφερε όμως να σκοράρει στο 7ο λεπτό μετά από τον συνδυασμό των Μπερτόγλιο και Γκάμα, και το κοντινό σουτ του τελευταίου. Τελικά ο διαιτητής Βάτσιος ακύρωσε το τέρμα, κατόπιν ενημέρωσης από το VAR, σε μια πολύ πολύ δύσκολη και οριακή φάση.Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του, είχε παθητικό ρόλο, χωρίς όμως να παίζει αμυντικά. Η ομάδα του Δέλλα προσπαθούσε να παίξει με αντεπιθέσεις, ενώ στο 42′ είχε καλές προϋποθέσεις, με ένα σουτ του Ντίας που κόντραρε στα σώματα.Στο 33′ ο Άρης Γκάμα πήγε να περάσει τον Τσιγγάρα μέσα στην περιοχή κι έπεσε κάτω, όμως ο Βάτσιος τιμώρησε τον Πορτογάλο για θέατρο. Όπως φάνηκε από το ριπλέι μπορούσε να δοθεί πέναλτι καθώς ο παίκτης του Παναιτωλικού βρίσκει καθαρά το πόδι του Γκάμα.

Ο Άρης είχε τα ηνία και στο δεύτερο μέρος, με τον Παναιτωλικό να είναι πάντα επικίνδυνος στην κόντρα. Στο 59′ ο Μάντζιος φρέσκαρε την ομάδα του βάζοντας τους Σίλβα (έδωσε πνοή) και Μπρούνο (δεν είχε ουσία) στις θέσεις των Μπερτόγλιο και Μαντσίνι (αμφότεροι δεν φάνηκαν στο ματς).

Στο 61 οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη διπλή ευκαιρία 61′ Πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά σέντρα του Γκάνεα (από τους καλύτερους του Άρη σήμερα) ο Μπρούνο πήρε την κεφαλιά, με τον Κνετ να αποκρούει δύσκολα. Στην επαναφορά το ανάποδο ψαλίδι του Σίλβα, έφυγε άουτ!

Στο 70′ ο Μάντζιος έριξε μέσα και τον Μήτρογλου, όμως ούτε στην 3η του συμμετοχή με τα «κίτρινα» ο 32χρονος «τροφοδοτήθηκε» κατάλληλα. Έτσι έμενε αποκομμένος χωρίς να μπορεί να κάνει αισθητή την παρουσία του.Η πρώτη κίνηση από πλευράς Δέλλα έγινε στο 78′ με τον Εντινγκά να κάνει ντεμπούτο, παίρνοντας τη θέση του Ταχάρ.Η ώρα περνούσε ο Άρης εξακολουθούσε να είναι «φλύαρος» και να φτάνει στην περιοχή χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Στο 90′ οι κίτρινοι είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους σε ένα σουτ-βολίδα του Γκάμα, με τον σταθερό σήμερα Κνετ να αποκρούει ενστικτωδώς!

Άρης (Α. Μάντζιος):Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Μπεναλουάν, Ρόουζ, Σάσα, Κάτσε (79′ Σάκιτς), Γκάμα, Ματέο (70′ Μήτρογλου), Μπερτόγλιο (59΄ Σίλβα), Μαντσίνι (59′ Μπρούνο).

Παναιτωλικός (Τ. Δέλλας):Κνετ, Βάντερσον, Τσότσαλιτς, Μεντίνα, Περέιρα, Ταχάρ (79′ Εντινγκά), Τσιγγάρας (90+2’Μεντόσα), Ντίας, Αριγίμπι (84′ Ντάλσιο), Μπαρμπόσα (90+2′ Μαλής), Καρέλης.