Υπέρ της αυτονομίας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Ελλάδας ο άνθρωπος που το κατάργησε

“Ένα πράγμα οφείλουμε να διεκδικήσουμε: την αυτονομία του Πανεπιστήμιου Δυτικής Ελλάδας. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο από αυτό”. Αυτό είπε στην παρέμβασή του στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου για το θέμα του Πανεπιστημίου ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Καραγκούνης.

“Έπαθε” Μωραΐτη και ο Κ. Καραγκούνης και από ό,τι φαίνεται ξέχασε πως ήταν υφυπουργός της Κυβέρνησης που κατάργησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας. Προανήγγειλε μάλιστα ότι “θα καταστήσω σαφές και κοινοβουλευτικά πως θα πρέπει να σταματήσει η διαδικασία που λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα (σ.σ. εννοούσε την έγκριση της Συγκλήτου στο προτεινόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης) και ο ίδιος θα καταστήσω σαφές ποια είναι η βασική μας διεκδίκηση προς το Υπουργείο Παιδείας”.

Ευτυχώς ο Κ. Καραγκούνης δεν συμπεριελήφθη στον πρόσφατο ανασχηματισμό του Κ. Μητσοτάκη και έτσι μπορέσει να καταστήσει τα πράγματα σαφή προς το Υπουργείο Παιδείας… Γιατί, το 2013 που ήταν υφυπουργός Δικαιοσύνης δεν μπόρεσε να καταστήσει σαφή τα πράγματα και το Πανεπιστήμιο καταργήθηκε.